filmovi i serije

Kolovoz vas vjerojatno neće prikovati za male ekrane, ali izdvojili smo nekoliko zanimljivih novih naslova koje bi vrijedilo pogledati

01.08.2021 u 18:32

Bionic
Reading

Ako uživate u čarima savršeno organiziranog i pospremljenog doma po principu Marie Kondo, razveselit će vas vijest da od ovoga kolovoza guruica organiziranosti pokazuje kako se njene metode mogu primijeniti u našem poslovanju, odnosima i zajednici. Ako ne, opustite se uz neku od malobrojnih novih serija koje donosi kolovoz, među kojima su i one s Nicole Kidman i Sandrom Oh

Obama: U potrazi za savršenijim savezom: HBO GO (4. kolovoza)

Ovaj višedijelni dokumentarac istražuje putovanje Baracka Obame od ranog djetinjstva do postanka 44. američkim predsjednikom, smješteno u kontekst razvoja rasne povijesti države.

Premijeru dokumentarne serije donosi 4. kolovoza HBO GO, a potražite ga u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Cruel Summer: Amazon (6. kolovoza)

Radnja ove kriminalističke serije odvija se tijekom ljeta od 1993. do 1995. godine. Neugledna srednjoškolka Jeanette (Chiara Aurelia) iznenada se suočava s popularnošću nakon otmice popularne kolegice Katie (Olivia Holt). No popularnost joj se brzo mijenja pa se već 1995. smatra jednom od najomraženijih osoba u Americi, a razlog za to moguća je povezanost Jeanette s otmicom Katie.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Stargirl, 2. sezona: HBO GO (11. kolovoza)

Serija prati srednjoškolku Courtney Whitmore dok nadahnjuje neočekivanu skupinu mladih junaka da zaustave zlikovce iz prošlosti. Serija daje nov pogled na 'Stargirl' i prvi tim superheroja, Američko društvo pravde.

Premijera druge sezone serije je 11. kolovoza na HBO GO-u, a potražite ga u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Modern Love, 2. sezona: Amazon (13. kolovoza)

Ljubav ruši sva pravila, a ova antologijska serija proučava je u svim njezinim kompliciranim i lijepim oblicima. Svaka epizoda oživljava drugačiju priču inspiriranu popularnom kolumnom 'Modern Love' New York Timesa. Zbirka je to priča o odnosima, vezama, izdajama i otkrivenjima.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Crni ponedjeljak, 3. sezona: HBO (16. kolovoza)

Crni ponedjeljak, najgori pad tržišta dionica u povijesti Wall Streeta, dogodio se 19. listopada 1987. Ovo je priča o tome kako je skupina autsajdera preuzela muški klub Wall Streeta i srušila najveći svjetski financijski sustav.

Premijera treće sezone serije je 16. kolovoza na HBO-u, a potražite ga u ponudi MAX tv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

The Chair: Netflix (20. kolovoza)

U šest polusatnih epizoda gledat ćemo Sandru Oh kao dr. Ji-Yoon Kim koja preuzima ulogu predsjedateljice odjela za engleski jezik na prestižnom sveučilištu Pembroke. Kao prva žena koja predsjeda odjelom i kao jedna od rijetkih osoba na sveučilištu druge boje kože, Ji-Yoon suočena je s jedinstvenim nizom izazova. Osim Sandre Oh, u seriji se između ostalih pojavljuju Jay Duplass kao profesor Bill Dobson, Holland Taylor kao profesorica Joan Hambling, Bob Balaban kao profesor Elliot Rentz, Nana Mensah kao profesorica Yaz McKay, David Morse kao dekan Paul Larson i Everly Carganilla kao Ju-Hee 'Ju Ju' Kim.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Nine Perfect Strangers: Amazon (20. kolovoza)

Radnja ove dramske serije u kojoj glume Nicole Kidman, Luke Evans i Melissa McCarthy odvija se u wellness resortu Tranquillum House, u kojem devet potpuno različitih ljudi iz velikog grada pokušava pobjeći od svakodnevnog života. Fasada je miroljubiva i mirna, mami masažama i dugim ispijanjima pića, ali direktorica Masha kuje mračne planove.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Britanija, 3. sezona: HBO GO (24. kolovoza)

Počinjući 43. godine nove ere, ova čarobna drama prati rimsku vojsku koja se vraća razbiti keltsko srce Britanije, tajanstvene zemlje koju vode žene ratnice i moćni druidi koji tvrde da kanaliziraju moćne sile podzemlja.

Premijeru 3. sezone serije 'Britanija' potražite 24. kolovoza na HBO GO-u, dostupnom u ponudi MAXtv-a.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

Sparking Joy: Netflix (31. kolovoza)

Planetarno popularna ikona organiziranosti i autorica bestselera Marie Kondo odlazi korak dalje i svoj pristup pospremanju u novoj Netflixovoj seriji primjenjuje u iznenađujućem okruženju. Marie će pokazati kako njene metode mogu utjecati na poslovanje, odnose i zajednicu. Učinci pospremanja kuće su iznenađujući, emocionalni i transformativni za ljude s kojima se susreće. Tijekom cijelog tog procesa ona će gledateljima otvoriti vrata svog doma, upoznati ih s obitelji i pružiti im uvid u to kako pokreće iskru radosti u svakodnevnom životu.

FILM

Sweet Girl: Netflix (20. kolovoza)

Predan obiteljski čovjek Ray Cooper (Jason Momoa) zavjetuje se da će doći do pravde protiv farmaceutske tvrtke odgovorne za povlačenje s tržišta lijeka neposredno prije nego što je njegova supruga (Adria Arjona) umrla od raka, a koji joj je potencijalno mogao spasiti život. Kad njegova potraga za istinom dovede do smrtonosnog susreta koji Raya i njegovu kćer Rachel (Isabela Merced) gura u opasnost, njegova se misija pretvara u potragu za osvetom kako bi zaštitio ono što mu je ostalo od obitelji. Režiju filma 'Sweet Girl' potpisuje Brian Andrew Mendoza, a glume još Justin Bartha, Amy Brenneman, Manuel Garcia-Rulfo, Raza Jaffrey, Lex Scott Davis i Michael Raymond-James.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube