NEPONOVLJIVA i osebujna

Kolege, prijatelji, fanovi ali i političari se opraštaju od Kasandre: 'Putuj mila moja.. Ovaj svijet ionako nije bio mjesto za tebe'

21.12.2021 u 08:49

Bionic
Reading

U tuzi i šoku mnogi se od Davorke Ručević, zvijezde dance scene devedesetih opraštaju na društvenim mrežama. Brojni glazbenici, obožavatelji, ali i političari posvećuju Kasandri najljepše riječi

'Ostao sam bez teksta. Ono najljepše što možete o nekome napisati, napišite o Kasandri', rekao je kratko za tportal Vladimir Mihaljek Miha, legendarni zagrebački menadžer koji je tijekom karijere koji početkom 90-tih osmislio Cro Dance scenu, a u kojoj je jedna od predvodnica bila i Kasandra. Upravo se Kasandra 2007. godine zadnji put pojavila u javnosti, na njegovom rođendanu.

'Bože moj koliko tuge. Počivaj u iru dobra ženo', poručila je Nina Badrić.

Od Kasandre se oprostio i Mladen Burnać uz njihovu zajedničku fotografiju. 'Draga moja Davorka, ne mogu vjerovati da je ovo što čujem istina i da više nisi sa nama. Tako si nam prerano otišla. Pa nedavno smo se i dopisivali i zezali o svemu... Ova fotografija je naša uspomena s kraja 80-ih kada smo još oboje imali naše prve bendove, imali probe u tvojem dnevnom boravku i sanjali o karijerama.. I kako si već tada bila skroz posebna i osebujna pjevačica i divna prijateljica.. Zbogom draga D. Počivala u miru', napisao je.

'Putuj mila moja.. Ovaj Svijet ionako nije bio mjesto za Tebe, a sve manje je i za neke od nas. Sve što je bilo ispred svoga vremena morali su uništiti u neznanju jer kako opravdati svoju prosječnost... dok je netko poseban pored njih...', riječi su nekadašnje voditeljice Mirne Berend.

'Počivala u miru draga kolegice.. Hvala ti što si bila dio mog života', napisala je Ivana Banfić.

'Nisam mislio da ću ovo podijeliti. Nedavno smo se čuli porukama i zaista mi je šok. Spavaj mirno, draga Kasandra', napisao je na svom Facebook profilu nekadašnji glazbenik, danas ugostitelj Renato Đosić.

Čuveni fotograf Boris Štajduhar više puta je imao priliku surađivati s Kasandrom. 'R.I.P. draga Kasandra', poručio je kratko uz više njezinih fotografija.

Uz brojne druge obožavatelje i kolegu objavu je Kasandri posvetio i predsjednik HSS-a Krešo Beljak.

'Devedesete su za većinu ljudi u Hrvatskoj bile loše. Osim za one koji su se obogatili na privatizacijskoj pljački, za ratne profitere, mafijaše i za podobne i odabrane, ali takvi su ipak bili razmjerno rijetki. Za sve nas ostale, međutim, bilo je i lijepih stvari, lijepih trenutaka. Jedna od tih zvijezda koje su sjajile u mraku devedesetih, prije nego su na red došle cajke, bila je i Kasandra. Počivaj u miru kraljice…', napisao je Beljak, uz njen hit 'Nisi ti jedini na svijetu'.