DAVORKA RUČEVIĆ

Pjevačica Kasandra koja je obilježila domaću dance scenu devedesetih preminula u dobi od 54 godine

20.12.2021 u 21:37

Bionic
Reading

Karizmatična pjevačica pravim imenom Davorka Ručević (54) obilježila je domaću dance scenu u 90-ima svojim poznatim hitovima poput 'Nisi ti jedini na svijetu' ili 'I've Got a Feeling'. U ponedjeljak je brojne obožavatelje i glazbenike potresla vijest o njezinom odlasku

Davorka Ručević, u javnosti poznatija kao Kasandra preminula je u dobi od 54. godine, potvrđeno je Jutarnjem listu.

Za pjesmu I Gotta Feeling snimila je spot koji se smatrao najskupljim dotad u hrvatskoj glazbenoj produkciji, a sa istom pjesmom je nastupila na Zagrebfestu 1994. godine. Objavila je dva studijska albuma: Sunce Izlazi ‎(1992) i Sladoled (1995).

Iako je bila među najpopularnijm predstavnicima ovoga žanra, Kasandra se iznenada povukla i vrlo rijetko se pojavljivala u javnosti.

Kako je pojasnila Kasandrina majka Darinka Gazibara za Zagreb.info, Kasandra je preminula 3. prosinca ove godine. 'Navečer je zaspala i više se nije probudila… Užasno mi je teško, trenutno se nalazim kod prijateljice jer ne mogu biti sama. Navečer smo se poljubile i zagrlile, svaka je otišla u svoj stan i sutra je više nije bilo', rekla je Kasandrina majka vidno potresena.

Kasandrin privatni život oduvijek je bio obavijen velom tajni, a pratile su je i brojne glasine o zdravstvenim problemima

U ranijem intervjuu za Express, Kasandrina majka Darinka Gazibara stala je u obranu svoje kćeri.

Izvor: Društvene mreže

'Moja kći Davorka je živa i psihički je stabilna. Nije slijepa, a nakon laserske operacije ima dobar vid. Ne živi u kući sa zatvorenim roletama i ne ispada joj kosa. Srce me boli kad čujem laži koje ljudi govore o njoj', rekla je Darinka Gazibara, majka bivše dance zvijezde prije par godina u razgovoru za Express.

Izvor: Društvene mreže

Kako se pisalo, Kasandra je jedno vrijeme radila kao referentica u privatnoj tvrtki, a prema riječima njezine majke željela se baviti jazz glazbom.

'Sa scene sam otišla jer nisam htjela pošto poto biti u javnosti i privlačiti pozornost. Imala sam endometriozu, nisam mogla hodati, dogovoriti kavu s frendicom. Nisam išla ni na skijanje ni na kupanje 20 godina. I što ću ja biti poznata po svojim privatnim stvarima', ispričala je početkom ove godine Kasandra za 24 sata u jednom od svojih rijetkih intervjua.