FINALE

Kiki Rahimovski pobjednik Farme

18.06.2010 u 23:29

Bionic
Reading

Četrnaest farmera i punih trinaest tjedana suza, guza, sisa i tihih misa najpopularnijeg televizijskog trash showa je iza nas. Do finala je stiglo pet farmera od kojih je, sudeći po glasovima mazohistički raspoloženih i voajerizmom oboružanih gledatelja, najsimpatičniji Kiki Rahimovski zaslužio 250.000 kn za pretrpljene duševne boli, mentalno maltretiranje pred TV kamerama te fizičko prenemaganje u seoskom blatu. Ruku na srce, nije im bilo lako

Iako je sudeći po otvaranju finalne emisije nastupom Daniela Popovića, koji je izveo svoj najveći hit 'Džuli', sve slutilo da će to biti eksplozivno i nadasve dinamično finale, prvih sat i pol vremena proteklo je u krajnje dosadnoj reminiscenciji na proteklih trinaest tjedana, s naglaskom na 'dramatične' trenutke i suze na farmi. Razgovor s prijateljima i rodbinom te bivšim farmerima trajao je unedogled (kao i nastup Elia Piska s pjesmom 'Diže mi se, diže – tlak').Nakon posljednjeg sijela i oproštaja s Jožom i Dreletom, uz prigodnu pjesmu i pratnju tamburaša, suznih očiju i izmučenih lica finalisti su krenuli prema studiju gdje su ih čekale domaćice Mia i Nikolina, u dosad uvjerljivo najgroznijim kreacijama kao vrhuncem neukusa. Stil koji se sjajno uklopio u ovaj trash show. Dolaskom Ive, Jelene, Sabine, Kikija i Josipa počeo je finalni test, najavljen kao 'vrlo škakljiv', što je za njih doista i bio. Na svu sreću, prethodio je intermezzo s 'mudrostima' i biserima sa farme, koji su doista predstavili farmere kao 'vrhunske intelektualce'. Već s prvim pitanjima finalistima nakon ulaska u studio postalo je jasno da ih je netko odlučio dotući do kraja te otkriti mentalno najizdržljivijeg među njima, secirajući ih do emitivnog dna. Prvo je Ivo Amulić na vlastitoj koži osjetio svu strahotu rubrike 'Rekli pa porekli'. Potom su ga suočili s njegovim izjavama i stavovima koje je podijelio s TV gledateljima, s naglaskom na njegov odnos s Ornelom. Držeći se istine i samo istine, pokazao je zavidnu iskrenost i otvorenost.

Jelenu su uhvatili u totalnim kontradikcijama, stavili je pred gotov čin, ali i otvoreno pitali o njezinoj vezi s Josipom koju je ona potvrdila izjavom da su u 'vrlo dobrim odnosima'. Na još jedno škakljivo pitanje Elia, Jelena je vrlo iskreno i odrješito spočitnula da mu je zamjerila njegovu glad za pobjedom, unatoč činjenici da je tijekom života već ostvario toliko toga, za razliku od nje. Josipu su pak nabili na nos negiranje veze s Jelenom i lažni odnos s Ivom, što je on odlučno demantirao, dok je na pitanje Branke Mutti o pismu koje mu je posvetila Ava, rekao da je bio ponosan na to pismo te ga je odlučio pročitati pred svima.

Sabinu su podsjetili na njezin oštar jezik, prijetnje i tračanje, spočitnuvši joj loš kućni odgoj i niz situacija zbog kojih je bila blizu diskvalifikacije. Emotivno bolni dio bio je suočavanje s iskrenom izjavom strastvene Jelene koja je bez dlake na jeziku rekla što misli o Sabini. Sabina se držala gordo. Kikiju su pripremili niz inserata s naglaskom na njegov karakter koji se ponajprije vidio u njegovu odnosu spram Branke Mutti koja ga je vidljivo živcirala. Vrhunac njegova suočavanja s istinom bilo je priznanje Antoniju da mu se baš nije dopao pa je stoga i izmišljao priče o njemu. I tu je napokon emotivnom masakru bio kraj.

Potom su, nakon tri duga sata, uslijedila gašenja svjetala nad finalistima te je izgledalo da ćemo konačno saznati tko je pobijedio, no saznali smo samo da je od početka emisije Sabina zadobila jedan posto glasova gledatelja te da ispada iz finala. Ubrzo je postalo jasno da će finalisti otpadati jedan po jedan te ćemo nakon sat vremena napokon slaviti kraj i pobjednika. Sljedeća je bila Jelena sa šest posto osvojenih glasova, potom Ivo Amulić sa 15 posto osvojenih glasova, da bi na samom kraju ostali Josip i Kiki. Pred samo proglašenje Miji i Nikolini pridružio se u studiju i Drele te su nakon Elline izvedbe njezina najvećeg cro dance hita 'Iza ponoći', negdje 20-ak minuta iza ponoći, napokon proglasili i pobjednika treće sezone 'Farme' - Kikija Rahimovskog, uz osvojenih 58 posto glasova gledatelja te sveopće veselje u studiju i frenetičnu izvedbu pjesme Ivana Hrvatske 'Farmer i roker' za kraj.