SVJETLO NA KRAJU TUNELA

Keira Knigthley iskreno progovorila o jednom od najtežih perioda u životu

23.12.2018 u 15:41

Bionic
Reading

Britanska glumica Keira Knightley priznala je kako je u ranim dvadesetima ozbiljno razmišljala o napuštanju glumačkog poziva

33-godišnja holivudska zvijezda iskreno je progovorila o vlastitoj borbi koju je pretrpjela nakon što se našla u središtu pozornosti i o pritisku slave nakon što joj je dijagnosticiran postraumatski stresni poremećaj (PTSP).

Otkrivajući da je ozbiljno razmišljala o napuštanju glumačkog poziva u intervjuu za magazin The Sunday Times, Keira Knightley priznala je kako je težak životni period prebrodila uz veliku potporu obitelji i bliskih prijatelja.

S navršenih 17. godina, Keira Knightley postala je svjetska glumačka senzacija zahvaljujući ulozi u britanskoj drami 'Baš kao Beckham', a četiri godine kasnije osvojila je svoj prvi oskarovski kipić za najbolju glumicu zahvaljujući filmu 'Ponos i predrasude'.

  • +5
Keira Knightley Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Do 23 godine, Keira je postala 'druga najplaćenija žena u Hollywoodu' , no njezin uspjeh došao je i s cijenom. S 22. godine Keira Knightley doživjela je živčani slom koji je uslijedio nakon, kako sama kaže, veoma intenzivnog i usamljenog perioda.

Prisjećajući se kako se osjećala pod pritiskom slave i svjetske pozornosti, Keira je priznala kako je ozbiljno razmatrala odluku odustajanja od glumačke karijere.

'O odustajanju sam razmišljala intenzivno. Osobito u trenutku kada sam doživjela živčani slom', otkriva glumica objašnjavajući kako se često borila s holivudskom percepcijom zvijezda i nametnutim standardima ljepote. Zbog iznimno tanke figure, u Hollywoodu su kružile glasine kako Keira pati od ozbiljnog 'poremećaja prehrane'.

Tvrdeći kako u ovoj borbi nikako nije mogla završiti kao pobjednik, otkrila je kako je istovremeno pokušavala dobiti na težini i izgubiti istu, a zbog obje stvari se našla na meti kritika i ovu konstantnu borbu smatrala je 'savršeno' neodoljivom.

Zbog dijagnosticiranog PTSP-a i napadaja panike, Keira je godinu dana provela daleko od očiju javnosti uz obitelj i u krugu najboljih prijatelja bez kojih, kako sama kaže, nikada ne bi uspjela.

  • +10
Keira Knightley sa suprugom Jamesom Rightonom Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Navedeno iskustvo slavnu britansku glumicu potaknulo je na držanje privatnog života daleko od očiju javnosti.

Godine 2013. na jugu Francuske, Keira je izrekla sudbobnosno 'da' glazbeniku i frontmenu grupe The Klaxons, Jamesu Rightonu, s kojim ima trogodišnju kćer Edie.