talentirana splićanka

Kći Tončija Huljića predstavila svog 'Supermana'

10.09.2020 u 16:35

Bionic
Reading

Dosad je izbacila četiri autorske pjesme, a svaka od njih ima i svoju englesku verziju. Posljednja u nizu je singl 'Superman', pjesma nastala u vrijeme izolacije, a iako je u naslovu u glavnoj ulozi poznati superjunak, pjesma je oda samosvjesnim ženama

Superman je četvrti Hanin kantautorski uradak, englesku verziju radila je samostalno, dok je hrvatski tekst ostvarila u suradnji s majkom, Vjekoslavom Huljić. Aranžman obje pjesme potpisuje Eduard Botrić, stoji u priopćenju.

'Za vrijeme izolacije, stvaranje ove pjesme bio mi je spas, fokusirala sam se na rad oko nje i u tome istinski uživala. Kao i sve moje pjesme do sada i ova ima verziju na hrvatskom i na engleskom jeziku. U engleskoj verziji naziva se '(Fu*king) Superman' i priča o ženi koja je razočarana svojim muškarcem kojem je samo bitno dokazati se drugima i glumiti heroja, dok je u hrvatskoj verziji 'Sama mogu sve' posebno izražena snaga žene koja se toj njegovoj samodopadnosti pomalo izruguje', ispričala je Hana Huljić.

Izvor: Društvene mreže

Kako ova magistra kompozicije i glazbene teorije od svojih glazbenih početaka razmišlja i komponira na engleskom, tako je i ova pjesma prvo dobila englesku verziju. Pjesma zrači pozitivom, a posebnu pažnju Hana je pridala i samom spotu: 'Scene za spot i njihov redoslijed nacrtala sam na papiru, izradila lutkice, zatim s Pilot studijem razradila što je od toga moguće realizirati, te smo u hodu radili izmjene'.

Izvor: Društvene mreže