PRERANI ODLAZAK

Kći našeg neprežaljenog glazbenika novom objavom s tatom dirnula je mnoge: '28 godina bez tebe'

04.03.2021 u 12:42

Bionic
Reading

Prije mjesec dana Izabela Vrtar je na društvenim mrežama obilježila je 68. rođendan svog pokojnog tate Tomislava Ivčića jednog od najpopularnijih pjevača, skladatelja i tekstopisaca bivše države, a sada je objavila fotografiju s njim kad je bila djevojčica. Nema koga ta objava nije raznježila

'Ti samo ti', napisala je kratko Izabela Vrtar uz fotografiju na kojoj grli svog tatu Tomislava Ivčića hashtagom je naglasila da je prošlo 28 godina od njegove smrti te je ovog puta oduševila obožavatelje neprežaljenog zadarskog skladatelja i pjevača.

Podsjetimo, Tomislav Ivčić je 4. ožujka 1993. godine poginuo u automobilskoj nesreći u Zagrebu jer je pokušao izbjeći pješakinju na kolniku te je prešao u suprotnu traku i frontalno se sudario s drugim automobilom. U bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri napisao je preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 studijska albuma. Među njima su svakako 'Večeras je naša fešta', 'Otrov s tvojih usana', 'Tamo gdje sam rođen' i 'Kalelarga' te 'Stop the War in Croatia' koja je obišla cijeli svijet.

Njegova kćer Izabela koja neodoljivo podsjeća na oca, nerijetko ga se prisjeti na društvenim mrežama za rođendan, ali i na dan nesreće kada je napustio svijet.

'On je bio jedan vrlo nježan i brižan otac, svirao bi gitaru, bio zabavljač, pokretač. Pamtim ga kao nekog tko je otvarao puno vrata svojom upornošću i idejama, a imao ih je zaista mnogo', ispričala je ranije Izabela za IN Magazin. Otkrila je da nije bio šminker, da je bio jednostavan, tradicionalan. 'Kad bi došao doma nakon dugog dana, koncerta ili turneje, od mame bi tražio da mu napravi samo pomfrit i jaja. Nije bio od velikih stvari. Njegova jedina ljubav bila je gitara koju je nosio i koju je izgubio', rekla je. Osim kćeri Izabele, Tomislav Ivčić iza sebe je ostavio i kćer Kristinu i sina Ivana.