20. OBLJETNICA SMRTI

Zadrani pripremaju koncert u spomen na Tomislava Ivčića

26.02.2013 u 12:11

Bionic
Reading

U povodu 20. obljetnice smrti Tomislava Ivčića Zadrani pripremaju koncert u spomen na svog sugrađanina, velikog kantautora i pjevača

Događaj je najavljen na Facebooku, a inicijativu je pokrenuo Krešimir Perović. Lista sudionika još nije definirana, no zna se kako će se na koncertu 'I onda kad ne bude nas bilo pivat će se pisme naše' izvoditi Ivčićeve uspješnice. Program će voditi zadarski glumački par Doris Pinčić i Duško Modrinić koji će posjetiteljima ispričati priču o životu i djelu Tomislava Ivčića. U bogatoj pjevačkoj i skladateljskoj karijeri Ivčić je napisao preko 200 pjesama i tekstova te snimio 23 albuma koji su prodani u više od 2,5 milijuna primjeraka.

Među najpoznatijim Ivčićevim pjesmama su: 'Kalelarga', 'Stop The War In Croatia', 'Večeras je naša fešta', 'Tamo gdje sam rođen' i 'Tata vozi polako'. Zajedno s Mladenom Grdovićem nastupao je kao 'Duo Pegla', a s braćom Vedranom Ivčićem i Đanijem Maršanom pronio je ime Zadra i Dalmacije cijelim prostorom bivše Jugoslavije. Sjajna karijera naglo je prekinuta 4. ožujka 1993., kada su u prometnoj nesreći u Zagrebu život izgubile četiri osobe, među njima i Tomislav Ivčić.

Večer najljepših zadarskih pjesama održat će se 8. ožujka s početkom u 21 sat u zadarskom klubu Arsenal, a ulaz će biti besplatan.