ista mama

Kći Catherine Deneuve će voditi svečanost otvaranja Filmskog festivala u Cannesu

19.04.2023 u 22:50

Bionic
Reading

Glumica i pjevačica Chiara Mastroianni bit će voditeljica svečanosti otvaranja i zatvaranja ovogodišnjeg 76. Filmskog festivala u Cannesu, objavili su organizatori

Kći glumačkih legendi, Catherine Deneuve i Marcella Mastroiannija također će imati čast biti domaćin ceremonije dodjele nagrada uz žiri kojim će predsjedati švedski redatelj Ruben Östlund u subotu 27. svibnja, navodi se u službenom priopćenju.

Chiara Mastroianni kaže da ima 'ogromnu tremu', ali da je 'oduševljena'. 'Prvi put sam otišla na filmski festival u Cannesu zbog svog prvog filma, 'My Favorite Season' autora Andréa Téchinéa. Bili smo u službenom natjecanju, imala sam 20 godina i bila sam jako impresionirana', prisjetila se.

  • +3
Chiara Mastroianni Izvor: EPA / Autor: JULIEN DE ROSA

Ova nova funkcija za nju je 'apsolutna prilika da sudjeluje na najljepšem izboru kinematografije na svijetu'. Chiara je 2019. nagrađena je nagradom za najbolju izvedbu u filmu 'Chambre 212' Christophea Honoréa. Godine 1998. bila je dio žirija kojim je predsjedao Martin Scorsese uz Winonu Ryder, Sigourney Weaver i Alaina Corneaua.