UZOR OBJEMA

Kate Middleton i Meghan Markle vojvotkinje su modernog doba, no ne bi im bilo nimalo lako da im teren nije pripremila princeza Diana

12.10.2021 u 07:01

Bionic
Reading

Vojvotkinja od Cambridgea i vojvotkinja od Sussexa vojvotkinje su za moderno doba, a kraljevska stručnjakinja Elizabeth Holmes u obje prepoznaje utjecaj njihove pokojne svekrve, princeze Diane, koji je ostvarila tijekom svog života kao članica kraljevske obitelji

'Ona je na neki način razbila kalup i pripremila teren za sve što vidimo, u smislu uzbuđenja koje vlada i vezano je uz današnje žene u kraljevskoj obitelji. Bila je mlada i prekrasna. Bila je ponosna, pametna i znala se ponašati pred kamerama', rekla je za Us Weekly Elizabeth Holmes.

Prije smrti u kolovozu 1997. godine princeza Diana bila je modna ikona, a pažnju na sebe privukla je svojim jedinstvenim pristupom kraljevskom životu. Veliku pažnju javnosti privukao je naravno i njezin razvod od princa Charlesa, a on se 2005. godine vjenčao s vojvotkinjom Camillom.

'Bila je posvuda, znate, i postala nešto kao globalna medijska superzvijezda', kaže Holmes.

Kate Middleton, koja se udala za princa Williama u travnju 2011. godine, trudi se da njenih troje mališana pamti svoju baku po pozitivnom imidžu.

  • +6
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Chris Jackson/Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

'Imamo u kući više njezinih fotografija i pričamo im svašta po malo o njoj. No teško je to jer ju Catherine očito nije poznavala pa ne može govoriti o detaljima. Georgea i Charlotte redovito ja uspavljujem, pričam im o njoj i samo ih pokušavam podsjetiti na to da postoje dvije bake, da su u njihovom životu bile dvije bake. I važno je da znaju tko je bila i da je postojala', rekao je princ William u HBO-ovom dokumentarcu 'Diana, naša majka: Život i nasljeđe' iz 2017. godine.

Meghan Markle, koja se s princem Harryjem vjenčala u svibnju 2018. godine, osjetila je poput svoje punice i trnovit dio puta koračajući u kraljevski život. Nakon napuštanja kraljevske obitelji i preseljenja sa sinom Archiejem u SAD, vojvode od Sussexa su u lipnju ove godine dobili kćer Lilibet.

'Lili je dobila ime po svojoj prabaki, Njezinom Veličanstvu kraljici, čiji je obiteljski nadimak Lilibet. Njezino srednje ime, Diana, odabrano je u čast njezine voljene pokojne bake, princeze od Walesa', objavljeno je tada na stranicama njihove organizacije Archewell.

  • +8
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: Stephen Lovekin / Shutterstock Editorial / Profimedia

Dianin utjecaj na vojvode od Sussexa komentirao je i kraljevski stručnjak Stewart Pearce.

'Preuzimaju doista puno toga što je ostavila u nasljeđe da bi donijeli oslobađanje obespravljenima, razdvojenima, LGBTQ+ zajednici te pokretima Black Lives Matter i Me Too. Sve je to u skladu s oslobađanjem kakvo je ona htjela donijeti u smislu korištenja svog položaja u egalitarne ili humanitarne svrhe, jer ljudi su je najviše promatrali kroz njen status ikone', objasnio je Pearce.