ISKRENE NAMJERE

Kate Middleton dijeli savjete o djeci? Vojvotkinja svojim iskustvom planira pomoći drugim roditeljima

03.02.2019 u 11:26

Bionic
Reading

Unatoč osoblju koje joj je na raspolaganju od 0 do 24, Kate Middleton voli sama brinuti o svojoj djeci i s njom provoditi što je moguće više vremena, a svoje je dugogodišnje iskustvo odlučila iskoristiti u humanitarne svrhe, tako što je okupila tim stručnjaka s kojima nastoji pronaći način kako roditeljima pomoći u odgoju djece

Iako Kate Middleton ima veliku pomoć kraljevske dadilje Marije Turrion Borallo, koja joj pomaže oko petogodišnjeg Georgea, trogodišnje Charlotte i devetomjesečnog Louisa, veliku većinu stvari oko odgoja djece sama obavlja.

Vojvotkinja od Cambridgea zna kako je to žonglirati između obitelji i posla, u njezinom slučaju službenih događanja kojima je dužna prisustvovati i humanitarnih organizacija čiji je pokrovitelj. Kate je nedavno posjetila udrugu Family Action koja uz pomoć volontera diljem zemlje pruža podršku roditeljima i skrbnicima putem telefonskih poziva, mailova i SMS poruka.

Ondje je 37-godišnja vojvotkinja progovorila o drugoj strani majčinstva o kojoj se rjeđe govori - o tome koliko je roditeljima teško nositi se s izazovima roditeljstva .

'Sve to izuzetno je teško. U prvim danima majčinstva, s novorođenčetom, većina majki dobije veliku pomoć, svi joj rado uskaču, no nakon što dijete napuni godinu dana, sve to nestane. Nakon toga treba pročitati puno knjiga. Svi mi prolazimo kroz iste borbe', rekla je Kate Middleton tijekom posjeta udruzi.

Vojvotkinja i ponosna majka troje djece, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa, odlučila je kako svoje dugogodišnje iskustvo majčinstva želi iskoristiti za pomoć drugim roditeljima koji možda ne znaju što ih čeka.

  • +4
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Njezina dugoročna misija je poraditi na neslaganjima zbog kojih najčešće dolazi do razdvajanja u obiteljima te rješavati izazove s kojima se suočavaju djeca od najranije dobi. Neposredno prije nego što je prije devet mjeseci rodila princa Louisa, Kate je okupila grupu akademika, stručnjaka i humanitarnih čelnika kako bi zajedno istražili više o razvoju djece u ranoj dobi te kako bi dokučila na koji način može pomoći roditeljima i djeci.

'Ima veliko zanimanje za djecu, roditeljstvo i obitelj', rekao je za People David Holmes, voditelj udruge Family Action koji blisko surađuje s vojvotkinjom.

'Roditeljstvo znatno promijeni cijeli život. Odlično je to što (vojvotkinja) koristi vlastita iskustva te je zainteresirana za temu koja je mnogima zajednička', dodao je Holmes.

  • +5
Kate Middleton i princ William putovanja Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Izvor blizak kraljevskoj obitelji tvrdi kako Kate sve ove godine nastoji napraviti značajnu promjenu, a trud i rad koji je pokazala mogao bi značiti da se vojvotkinja planira doživotno posvetiti ovoj tematici.

Kate gleda na svoju pomoć ranjivoj djeci kao na misiju koju je dužna izvršiti kao javna osoba s utjecajem. Osim humanitarnog rada kojim doprinosi udruzi Family Action, vojvotkinja od Cambridgea godinama radi na osvještenosti o važnosti mentalnog zdravlja.