MODERNA VERZIJA

Kate i William već znaju kako će jednog dana izgledati njihova krunidba

23.05.2023 u 17:29

Bionic
Reading

Nakon krunidbe njegova oca, kralja Charlesa III, princ William navodno je i sam već počeo razmišljati o tome kako će taj čin izgledati kada on jednog dana bude okrunjen kao kralj, a prema svemu sudeći, on i Kate odlučili su se za 'modernu' verziju krunidbe

Nakon što su slegli dojmovi, princ William napokon može iznijeti svoje dojmove o očevoj povijesnoj krunidbi, održanoj 6. svibnja ove godine. Prema svemu sudeći, kada dođe trenutak da on sjedne na tron, njegova krunidba neće biti nimalo slična Charlesovoj.

Prema dobro upućenim izvorima, bliskim kraljevskoj obitelji, 40-godišnji princ William odlučio je da će imati modernu verziju krunidbe, a sve detalje dogovarat će sa suprugom Kate Middleton.

Pretpostavlja se da će princ William, koji je tijekom Charlesove krunidbe u Westminsterskoj opatiji kleknuo pred ocem i zavjetovao se da će mu služiti, vjerojatno na svojoj krunidbi izbaciti dio u kojem od naroda traži da odaju poštovanje kralju i njegovim nasljednicima, što je Charles ipak zatražio.

U AKCIJI

Princ Louis ne prestaje oduševljavati: Pogledajte kako je s obitelji proveo dan u igri

Pogledaj galeriju

Princ William i sam je svjestan da njegova krunidba, koja se očekuje tek za desetljeće ili dva, ne može biti ista kakve su bile one njegovih prethodnika - oca Charlesa, bake Elizabete II... - a njegova je želja općenito modernizirati monarhiju, u što spada i dio s krunidbom.

A da je već počeo raditi na tome, govori podatak da će - za razliku od oca koji je dobio službeni položaj princa od Walesa od svoje majke, kraljice Elizabete, na ceremoniji u dvorcu Caernarfon - preskočiti takvu službenu proceduru.

spektakl u windsoru

Stigli su na koncert: Charlotte i George pucaju od oduševljenja, a Kate blista u crvenom

Pogledaj galeriju

I on i Kate odlučili su se više fokusirati na zajednicu i dobrotvorne organizacije, a više aktivnosti posvetit će i rješavanju problema beskućnika te kako im pomoći da ponovno stanu na svoje noge.