Jason Knauf

Novi udarac za Meghan: Princ William odao počast njezinom najvećem neprijatelju

12.05.2023 u 11:30

Bionic
Reading

Izgleda da se u bližim planovima princa i princeze od Walesa ne nalazi pomirenje s Meghan Markle. Princ William odao je u srijedu priznanje svom bivšem pomoćniku Jasonu Knaufu za usluge kraljevskoj obitelji, a riječ je o osobi koja je u prošlosti zadala velike probleme Meghan

Iako žive kilometrima udaljeni jedni od drugih, Meghan Markle i princ Harry još uvijek ne žive mirnim životom koji su toliko priželjkivali. Princ od Walesa sada je zadao novi udarac za Markle, a ovaj bi mogao probuditi stare rane. Princ William dodijelio je prestižnu čast kraljevskom suradniku koji je jednom prilikom iznio teške optužbe na račun vojvotkinje od Sussexa.

Riječ je o Jasonu Knaufu, bivšem izvršnom direktoru dobrotvorne zaklade princa Williama i Kate Middleton, koji je nekoć bio tajnik za komunikacije Williama i Kate, princa Harryja, ali i Meghan Markle kada se pridružila obitelji 2018.

U izazovnom razdoblju suradnje s Meghan, Knauf je pretrpio psihičko zlostavljanje, a o tome je i javno progovorio malo prije emitiranja intervjua Sussexovih s Oprah Winfrey u ožujku 2021. godine. Knauf je u već 2018. godine podnio žalbu na Meghan odjelu za ljudske resurse palače, a mekoliko dana prije emitiranja intervjua, Buckinghamska palača najavila je da će istražiti tvdnje Knaufa, ali i ostalog osoblja koje se žalilo na Meghan.

Gotovo pet godina nakon incidenta, Knauf još uvijek surađuje s princem i princezom od Walesa, a u srijedu je proglašen poručnikom Kraljevskog viktorijanskog reda na ceremoniji u dvorcu Windsor.

  • +3
William i Kate Izvor: EPA / Autor: TAL COHEN

Taj potez princa Williama mnogi će okarakterizirati kao direktan napad na Meghan Markle te poruku da se njezini potivnici drže zajedno.

Osim toga, Knauf je bio uključen u Meghaninu tužbu protiv Associated Newspapers. Godine 2020. vojvotkinja je tužila tvrtku zbog zlouporabe privatnih podataka, kršenja autorskih prava i kršenja nekih zakona o zaštiti podataka. Naime, The Mail je objavio izvatke iz privatnog pisma koje je ona napisala svom otuđenom ocu Thomasu Markleu.

Knaufova izjava svjedoka uključivala je poruke od Meghan u kojem je napisala da je svjesna da bi pismo moglo procuriti, a kao dokaz je priložio snimke zaslona razmjene poruka između Meghan i Knaufa koje su javno objavljene kao dio sudske bitke. Associated Newspapers koristio je tekstove kao dokaz za svoju tvrdnju da je Meghan očekivala da će pismo biti javno objavljeno, piše Insider.

  • +5
Meghan Markle u Los Angelesu Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia