Prinčevi william i george

Najdojmljiviji portret dosad: Kralj Charles III. pozirao s nasljednicima

13.05.2023 u 10:55

Bionic
Reading

U javnost je pušten još jedan znakovit portret na kojem kralj Charles III. nakon krunidbe pozira s prijestolonasljednikom Williamom i princom Georgeom

Britanski kralj Charles III. obilježio je svoju krunidbu objavom nove fotografije s dva nasljednika, prijestolonasljednikom Williamom i njegovim sinom princom Georgeom. Fotografija je snimljena u prijestolnoj dvorani Buckinghamske palače na dan kada je okrunjen.

Na portretu kralj sjedi u sredini na jednom od prijestolja iz 1902. koja su napravljena za kralja Georgea V. i kraljicu Mariju.

Kralj je na fotografiji u plaštu i s carskom državnom krunom te u rukama drži kraljevsku jabuku i žezlo s križem. Na fotografiji William i George stoje s obje strane kralja i smiješe se.

U petak je objavljena još jedna fotografija koja prikazuje Charlesa i Camillu s njihovim paževima i dvorskim damama. Također je snimljena u prijestolnoj dvorani Buckinghamske palače na dan krunidbe.

Na trećoj fotografiji je nasmijani princ George, kao i kraljičini unuci Freddy Parker Bowles, Gus Lopes i Louis Lopes te pranećak Arthur Elliot.

  • +15
Kralj Charles i kraljica Camilla s obitelji na balkonu palače Izvor: Profimedia / Autor: Owen Humphreys / PA Images / Profimedia

Uz kraljicu Camillu stoji njezina sestra Annabel Elliot, a uz kralja je markiza od Landsdownea - koja je imenovana u kraljevsko kućanstvo kao kraljičina pratilja 2022. godine.

Fotografije je snimio Hugh Burnard, koji je snimio i vjenčanje Charlesa i Camille 2005. godine te bio službeni fotograf na vjenčanju princa Williama i Kate Middleton 2011. godine