ZNATAN RAST

Kanye West brendu Yeezy može zahvaliti više od polovice svog bogatstva, koje se procjenjuje na 6,6 milijardi dolara

18.03.2021 u 17:09

Bionic
Reading

Bogatstvo slavnog 43-godišnjeg repera Kanyeja Westa procjenjuje se na 6,6 milijardi dolara, što predstavlja značajno povećanje u odnosu na iznos iz travnja prošle godine o kojem je izvještavao Forbes

Poslovanje s tenisicama i odjećom pod brendom Yeezy, koji je sada u partnerstvu s tvrtkama Adidas AG i Gap Inc., švicarska UBS Group AG procjenjuje između 3,2 i 4,7 milijardi dolara.

Vrijednost nove suradnje Gapa s brendom Yeezy, koji bi se u njihovim prodavaonicama trebao naći ovoga ljeta, mogla bi vrijediti čak 970 milijuna dolara, izvjestio je Bloomberg pozivajući se na procjenu banke.

Slavni reper također ima 122 milijuna dolara u gotovini i dionicama te 110 milijuna dolara u svom galzbenom katalogu. Vrijednost ostale imovine procjenjuje se na 1,7 milijardi dolara, u što je uključeno i poslovanje SKIMS-a, modnog brenda njegove otuđene supruge Kim Kardashian koja je sredinom veljače podnijela zahtjev za razvod.

  • +7
Kanye West Izvor: Profimedia / Autor: SMG / Zuma Press / Profimedia

West trenutno ima potpuno vlasništvo i kreativnu kontrolu nad berendom Yeezy, a kako podsejća Bloomberg, prošle godine je potpisao i desetogodišnji ugovor o dizajniranju i prodaji odjeće pod oznakom Yeezy Gap.

Pod tom oznakom West će izrađivati sve osim obuće za muškarce, žene i djecu, jer Yeezyjevo partnerstvo s Adidasom traje do 2026. godine.

Pozivajući se na dokument dobiven u prodajnoj kući, Bloomberg ističe kako se očekuje da će nova linija Gapa premašiti prodaju od 150 milijuna dolara u 2022. godini, prvoj punoj godini poslovanja.

Još u travnju 2020. West je tvrdio da njegova neto vrijednost iznosi više od tri milijarde dolara, što bi ga činilo bogatijim od ostalih poznatih milijardera poput Oprah Winfrey, ali Forbes je izvjestio o znatno nižoj neto vrijednosti nego što je reper tvrdio.

Iako je njegovo bogatstvo dosegnulo desetoznamenkasti iznos, Forbes je u prethodnom izvješću tvrdio da reper teži oko 1,3 milijarde dolara.

No West se nije slagao s analizom poslovnog časopisa pa im je navodno poslao poruku: 'Obzirom da u Forbesu nitko ne zna računati - nije milijarda, nego 3,3 milijarde dolara'.