na trenutke neprepoznatljiva

Kako se Sandra Perković mijenjala kroz godine: Od mlade sportašice bez trunke šminke do žene koja itekako ulaže u sebe i svoj izgled

12.08.2020 u 06:41

Bionic
Reading

Hrvatska rekorderka u bacanju diska, višestruka olimpijska, svjetska i europska prvakinja, osim svojim nevjerojatnim svjetskim postignućima, domaću javnost intrigira svojim izgledom koji se kroz godine itekako mijenjao. Sandra Perković od sportski nastrojene cure iz Trnovčice, postala je djevojka koja obilazi modne revije te itekako ulaže u sebe i svoj izgled

Sportom se bavi još od osnovne škole, a na domaćoj sportskoj sceni istaknula se 2005. Najveću pažnju privukla je pet godina kasnije kada je na Europskom prvenstvu u Barceloni osvojila prvo mjesto. Uskoro je postala jedna od naših najtrofejnijih sportašica i zasigurno atletičarka koja je ostavila traga u hrvatskom sportu.

I dok su mnogi itekako dobro upoznati s njezinim atletskim putem, neki su možda zaboravili kako je nekoć izgleda i koliko se zapravo mijenjala kroz godine.

Kako je rasla na sportskoj sceni, tako je Sandra ulagala u sebe i danas jednostavno puca od samopouzdanja. Iz djevojke kojoj je na prvom mjestu sport i funkcionalno odijevanje, Sandra je pomalo stasala u ženu čiji je izgled sve češće dolazio do izražaja, osobito na svečanim sportskim događanjima.

Prve dostupne fotografije u medijima prikazuju Sandru kao običnu curu iz kvarta koja je, kao što smo već rekli, okrenuta sportu i napretku u karijeri. Uglavnom je se moglo vidjeti u trenirkama, tajicama ili nekoj drugoj udobnoj odjeći u kojoj je uvijek bila spremna za trening.

  • +9
Sandra Perković kroz godine Izvor: Pixsell / Autor: Matija Topolovec/PIXSELL

Prvo veliko svečano događanje u dvorani Vatroslav Lisinski 2010. godine bilježi i prvo pojavljivanje Sandre Perković u nešto svečanijem izdanju. Nosila je satensku tamnoplavu haljinu te svoju figure krila iza gustih crnih čarapama.

Nakon što je zamijenila prvoga trenera, Ivana Ivančića, Sandra je suradnju nastavila s Edisom Elkasovićem koji joj je ujedno i dečko. U to vrijeme moglo se primijetiti i kako naša atletičarka sve veću pažnju posvećuje izgledu i odijevanju, ali i da je izgubila nekoliko kilograma.

S gubitkom kilograma, mlada sportašica odlučila se i na nešto odvažnije odjevne kombinacije, a sprijateljila se s nekolicinom domaćih modnih dizajnera. Među omiljenijima joj je bila i ostala Aleksandra Dojčinović, čije modne revije ne propušta. Revije su prava prilika da zablista te pokaže da nije samo cura koju moramo gledati u šuškavim trenirkama i diskom u ruci.

‘Kao i svaka mlada dama, naravno da vodim brigu o svom izgledu jer sam ja prije svega žena te se volim osjećati ugodno u svojoj koži. Mislim da ljudi koji su sretni, ispunjeni i zadovoljni sobom mogu postići velike stvari u životu’, rekla je jednom prilikom u intervjuu za tportal.

Iako su joj mnogi fanovi zamjerili pretjerano uređivanje, Sandra je dokazala da je i dalje sjajna na terenu te spremna osvajati medalje.

Koliko je zapravo sretna svojim fizičkim razvojem te stilskim promjenama koje je usvojila tijekom godina, Sandra nam je priznala u razgovoru kazavši: ‘Bilo bi smiješno da se okrenem i vidim sebe prije deset godina, a da je sve ostalo isto, što bi značilo da sam uzalud potratila svoje vrijeme. Ovako, kada sve ide na bolje, znači da sam na dobrom putu i da samo tako trebam nastaviti.’

Svoju gustu tamnu kosu, uz preporuke frizerskih stručnjaka koje posjećuje Sandra je doradila plavim pramenovima i medenom nijansom koji su je dodatno pomladili i otvorili njezino lice. Poput mnogih djevojka, uredila je obrve, a ne krije i da je uz pomoć manje agresivnih zahvata promijenila nekoliko ‘nedostataka’ na svome licu.

Uz domaću dizajnericu Dojčinović i omiljenu vizažisticu Ivu Čuljak, naša uspješna atletičarka glavna je tema svake svečane dodjele sportskih nagrada.

‘Svaka žena, da bi bila sretna i uspješna, mora prvo naučiti voljeti sebe i biti zadovoljna sobom jer samo tako može ići naprijed, širiti pozitivne misli i energiju oko sebe. Na ovaj svijet smo došli lijepi i savršeni kakvi jesmo. Oblikujemo se iz dana u dan i uvijek trebamo težiti tome da budemo bolji.’