OMILJENI TROTTERI

Kako izgledaju i što danas rade zvijezde serije 'Mućke'

05.02.2017 u 08:59

Bionic
Reading

'Mućke' su nedavno proglašene najgledanijom serijom u povijesti britanske televizije, ali i serijom koju bi Britanci opet rado gledali na svojim malim ekranima. Nažalost, nove epizode teško da će se snimiti, a razlog je smrt scenarista Johna Sulliavna prije šest godina, koji je inspiraciju za scenarij crpio iz vlastitog života. Glumci popularne serije i danas su aktivni, kako na kazališnim daskama, tako i u televizijskim serijama.

Najbolji britanski sitcom svih vremena 'Mućke' glavnim je glumcima serije prije 35 godina donio slavu i priznanje publike od koje i danas žive. Nezaboravna braća Derek i Rodney Trotter, njihove supruge Cassandra i Raquel, te prijatelji Boycie, Denzil i Mickey uveseljavali su nas godinama svojim (ne)zgodama, a glumci koji su ih utjelovili i danas uživaju popularnost publike u Velikoj Britaniji.

Na prvom mjestu je 77-godišnji David Jason jedan od najvećih i najpriznatijih britanskih TV glumaca koji se istanuo i u uspješnicama 'Dražesni pupoljci svibanjski' 'Frostov pristup', a posljednjih godina Britance nasmijava u seriji 'Still Open All Hours'. Nakon uspješne autobiografije sprema se snimanje dokumentarca o njegovom životu u kojem su se izmjenjivali uspjeh i targedija.  Nakon smrti prve supruge koja je izgubila bitku s rakom 2005. Jason je oženio Gill Hinchcliffe koja mu je 2001. rodila kćer Sophie kad je Jason zakoračio u sedmo desetljeće.

Naivnog i smotanog Rodneya Trottera glumio je danas 55-godišnji Nicholas Lyndhurst koji je također poput Jasona karijeru nastavio snimajući televizijske serije. Oženjen je za bivšu balerinu koju je upoznao 1992.  s kojom ima 15-godišnjeg sina Archija. Dječak je krenuop očevim stopama i trenutno glumi u dječjoj seriji 'So Awkward'. Posljednjih godina Nicholas više radi u kazalištu, a u slobodno vrijeme bavi se pčelama i obožava letjeti.

Rodneyeu suprugu Cassandru glumila je Gwyneth Strong (57). Nakon 'Mućki' uglavnom je glumila sporedne uloge u britanskim serijama, a pojavila se i u uspješnici 'Ubistva u Midsomeru'. Nakon nekoliko uloga u mjuziklima u kazalištu danas glumi u sapunici 'EastEnders'. Već 17 godina udana je za glumca Jesseja Birdsalla s kojim ima sina i kćer.

Glumica Tessa Peak Jones (58)  glumila je Raquel, Del Boyevu suprugu. Trenutno uživa veliku popularnost zahvaljujući seriji 'Granchester' koja ide već treću sezonu. Prije četiri godine rastala se od glumca Douglasa Hodgea koji je također glumio u 'Mućkama' i to njezinog odraslog sina Damiena Trottera. U braku su bili 27 godina te imaju sina i kćer.  S kolegama iz serije, rekla je nedavno, rijetko se viđa, a posljednji put svi su se okupili na pogrebu glumca Rogera Lloyd-Packa koji je u 'Mućkama' glumio Triggera.

Među pokojnim glumcima koji su ostavili traga u 'Mućkama' su i Lennard Pearce koji je glumio djeda Trottera, a umor je 1984. u 69.godini. U ulozi strica Alberta bio je Buster Merryfield koji je preminuo 1999. u 78. godini, a posljednjih godina života bavio se pantomimom.

John Challis (74) glumio je Boycija koji se kasnije pokazao kao jedna od najboljih britanskih komičara i pantomimičara. Ženio se četiri puta, nema djece, a prije nekoliko godina izdao je i svoju autobiografiju 'Being Boycie'. Trenutno glumi u kazalištu. Na račun stare slave napravio je i svoj show 'Only Fools and Boycie'.