NE PIŠE JOJ SE DOBRO

Kako će platiti odštetu od 8 milijuna dolara? Zbog gubitka parnice Amber Heard mogla bi i bankrotirati

02.06.2022 u 17:02

Bionic
Reading

Glumica Amber Heard za filmove o 'Aquamanu' zaradila je tri milijuna dolara, no to joj nikako neće biti dovoljno da isplati bivšem suprugu Johnnyju Deppu osam milijuna dolara, koliko joj je dosuđeno nakon što je izgubila slučaj za klevetu

Nakon što je izgubila parnicu protiv bivšeg supruga Johnnyja Deppa, Amber Heard mora mu platiti više od osam milijuna dolara, koliko je sud dosudio u korist holivudskog glumca. No ono što ostaje otvoreno pitanje je kako će Heard platiti toliki iznos jer tijekom karijere nije zaradila ni približnu cifru.

Točan iznos njezina bogatstva nije poznat javnosti, iako je zasigurno do sada na račun spremila nekoliko milijuna dolara zahvaljujući ponajviše ulozi u 'Aquamanu', u kojem je glumila s Jasonom Momoom. Ipak, to ne znači da će imati dovoljno da plati što sudske troškove, što samu odštetu.

Još tijekom suđenja Heard je priznala da sedam milijuna dolara, koliko je dobila u brakorazvodnoj parnici od Deppa 2017. godine, nije donirala, kako je najavila, u dobrotvorne svrhe, zato što je glumac podnio tužbu protiv nje tražeći nevjerojatnih 50 milijuna dolara. Tada je rekla kako bi voljela da je bivši suprug prestane tužiti da bi mogla ostvariti obećano i donirati novac Američkoj uniji za građanske slobode.

Amber Heard i Johnny Depp Izvor: Profimedia / Autor: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP / Profimedia

Zbog same tužbe i njezina glumačka karijera trenutno je stopirana, a mnogi redatelji više ne žele raditi s njom. Budući da je njezin glasnogovornik najavio da će glumica uložiti žalbu na presudu, vjerojatno će morati platiti jamstvo na punu presudu, što iznosi 10,35 milijuna dolara.

Ako ne bude mogla ispuniti svoju obvezu plaćanja, sud se može naplatiti od njezinih budućih plaća. Drugi scenarij je da podnese zahtjev za bankrotom, zbog čega bi vjerojatno njezino dugovanje od osam milijuna dolara bilo 'izbrisano', no 350 tisuća dolara sudskih troškova ipak bi morala platiti.