uoči 30. godišnjice

Josipa Lisac otvoreno o svojoj najvećoj ljubavi: 'Smrt sam prihvatila, ali nisam se pomirila s njom'

22.08.2021 u 19:07

Bionic
Reading

Naša slavna glazbenica Josipa Lisac u intervjuu je progovorila o tome kako se osjeća obzirom na činjenicu da je na glazbenoj sceni prisutna već 50 godina, ali i o smrti svoje najveće ljubavi, Karla Metikoša, od čijeg odlaska je prošlo 30 godina

Prošlo je 30 godina od odlaska legendarnog glazbenika Karla Metikoša, no za Josipu Lisac zajedničke uspomene još su žive. U Karlovu čast Josipa Lisac svake godine priređuje koncerte kojima održava interes za njihovu glazbenu, ali i ljubavnu priču koja traje i danas. Uvijek svoja, tijekom godina Josipa Lisac postala je dobro poznato ime na glazbenoj estradi.

Za to je uvelike bio zaslužan i Karlo Metikoš, koji je bio njezin mentor, poslovni suradnik i najveća ljubav. U vezi su bili dvadeset godina, sve do njegove iznenadne smrti 10. prosinca 1991. godine. Ni 30 godina kasnije Josipa Lisac njegov odlazak nije preboljela, a svojoj ljubavi, partneru, prijatelju, suradniku svake godine održi poseban koncert u čast. U intervjuu za Slobodnu Dalmaciju, koji je dala nakon koncerta na Sustipanu, koji su tradicionalno jedan od vrhunaca splitske ljetne i glazbene sezone, pjevačka diva otvoreno priznaje kako, nakon Karlove smrt, za mirom još uvijek traga.

  • +26
Koncert Josipe Lisac u Splitu Izvor: Cropix / Autor: Sasa Buric / CROPIX

'Svaki trenutak mog života posvećen je njemu, svaki moj korak, svaki moj udah. On mi je poklonio sve: ljubav, glazbenu baštinu...Sve! Znate, smrt sam prihvatila, ali nisam se pomirila s njom... Ja još uvijek svaki dan radim na tome da pomirim emocije i racio...,' kaže Josipa za Slobodnu Dalmaciju te dodaje: ' Tuga je uvijek tu, ona stanuje u meni i mi se družimo, ali s druge strane ja neću pasti, ne želim pasti! Meni Karlo ne da da padnem...Sve ono što smo nas dvoje stvarali meni daje snagu da to pronosim za nas dvoje. Svečano, dostojanstveno...I sve dok budem mogla, ja ću to raditi za nas oboje.'

Josipa kaže kako je na sceni ostala prisutna 50 godina zahvaljujući iskrenom odnosu s publikom, ali i samom sobom. 'Ja sam uvijek znala što jesam i što nosim u sebi; kod mene nikada nije bilo nikakve kalkulacije i računice. I publika je to prihvatila i zavoljela,' kaže Josipa za Slobodnu Dalmaciju.

Josipa će 25. kolovoza nastupiti u Rijeci, nakon čega slijede Špancirfest u Varaždinu 29. kolovoza i koncert u Đakovu 17. rujna. No još nije otkrila kako će točno obilježiti 30. godišnjicu smrti voljenog Karla. 'Bit će sigurno posebno i lijepo. Imam naravno ideje koje su se svidjele mojim suradnicima i sve ćemo ih realizirati do 10. prosinca na samu godišnjicu', poručila je nedavno Josipa.