legendarna umjetnica

Josipa Lisac kod Šprajca: 'Naravno da se bavim kućanskim poslovima, a glamur nosim u sebi'

Josipa Lisac

Josipa Lisac

Izvor: Screenshot / Autor: Screenshot

Hrvatska glazbena diva uskoro će, 10. i 14. prosinca, u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski održati dva koncerta u čast Karlu Metikošu, a oni su rasprodani bez ijedne reklame i plakata u roku od 48 sati. Gostujući kod Zorana Šprajca, Josipa Lisac govorila je o svojim pjesmama i suradnjama, a otkrila je ponešto i iz privatnog dijela života

'Mene je malo strah. Velika je to odgovornost, ali da su se koncerti rasprodali bez plakatiranja, bez ijednog plakata na cesti, bez medijske informacije, samo internetom... Možda sam ja to stvorenje 21. stoljeća. (smijeh) Meni se to sviđa. Još samo da mogu napraviti to da sjedim doma, uživam, gledam se u špigl i da se to prenosi, a da ja ne moram putovati na koncerte', ispričala je naša najcjenjenija glazbena umjetnica u RTL Direktu gostujući kod Zorana Šprajca.

Putovanja na koncerte su joj, kaže, sve nezgodnija. 'Koncert je druženje sa svim divnim ljudima. To su sad već velika prijateljstva kroz godine i izuzetno sam zahvalna, odgovorna i sretna jer je to moj smisao postojanja. Glazba je moja strast', rekla je.

Na Šprajcovo pitanje o obljetnicama drugih izvođača i što je to toliko fascinantno u sceni da se glazbenici ne odvajaju od nje, izjavila je: 'Možda bih sad mogla ležerno napraviti drukčiji ritam. Ljudi vole slaviti, slavi se život, slavi se rad, onda je sreća golema. Glazbu nosiš u sebi, glazba si ti i ona ostaje u tebi zauvijek. Nikad nisam bila gramziva. Svi mi odlazimo, ali ako se netko bude sjetio jedne moje pjesme, to će biti nešto veliko.'

Na spomen jednog od njezinih velikih hitova, 'Danas sam luda', Josipa Lisac kaže da je čula da je to ženska pjesma. 'Trudila sam se da ponekad saznam što hoću i da znam reći ne', otkrila je. 

Zoran Šprajc joj je postavio pitanje koje joj, tvrdi, nitko nije postavio -  pere li suđe i usisava, jer je teško zamisliti da se bavi običnim kućnim poslovima. 'Normalno da - da, a znate li gdje je glamur? Unutra. Kud god se šećem, idem, glamur je sa mnom. Ovo su zapravo neki fitnes poslovi, tako da su dobrodošli', rekla mu je Josipa.

Sarmu, kaže, ne kuha, ali štuku i žabe da. 'To je sve bilo dok smo Karlo i ja kuhali. Ja sam bila šegrt u kuhinji, a on šef kuhinje. Onda mi je jednog dana rekao da sam nadišla učitelja. Kasnije sam kroz godine svoju prehranu, kuhinju i kulinarstvo svela na salate, jednostavnija jela', pojasnila je.

Kad je o suradnjama s brojnim glazbenicima riječ, poručila je: 'Hoćete li da vam odam tajnu? Oni vole surađivati sa mnom. Prihvaćam ono što mi se sviđa, ali je jako lijep taj osjećaj da te netko pozvao. Onda i ja imam odnos prema tome s poštovanjem.'

Rođena je na Valentinovo, a veljača za nju ima posebno značenje. 'Karlova i moja ljubav se rodila 6. veljače, on se rodio 8. veljače, ja 14. veljače, pa smo cijelu veljaču jeli, pili, slavili. Bilo je to više nivoa slavlja. Slavilo se život te rad i ljubav, tako da volim slaviti i ovim koncertima - slavim', zaključila je Josipa Lisac gostovanje.

  • +9
  • +6

Josipa Lisac

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!