neponovljiva umjetnica

Josipa Lisac proslavila 50 godina karijere: Osim brojnih poznatih, uz nju je bila sestra Mirjana

Josipa Lisac sa sestrom Mirajnom

Josipa Lisac sa sestrom Mirajnom

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U zagrebačkoj cafe galeriji Velvet u četvrtak navečer jedna od naših najcjenjenijih glazbenih umjetnica u krugu prijatelja, suradnika i predstavnika medija obilježila je 50 godina karijere, 25 godina tradicionalnih koncerata u čast Karlu Metikošu te predstavila novi album 'Posve slobodna (suradnje i etno)'

Jedinstvena pojava na našoj estradnoj sceni, glasom, stasom, stilom kojim nas uvijek iznova oduševljava i inspirira imala je proslavu dostojnu njezine neprijeporne veličine.

Bila je to prilika za druženje kakva se ne propušta, a slavljeničku atmosferu uveličali su brojni poznati gosti, Josipine kolege i prijatelji Siniša Škarica, Alfi Kabiljo, Neven Frangeš, Đurđica Tedeschi, dizajnerica Staša Čimbur, članovi grupe Hladno pivo, Tončica Čeljuska, Nina Badrić, a uz našu legendu hrvatske glazbene scene posebnu pažnju plijenila je i mlađa sestra Mirjana, koja joj nevjerojatno nalikuje i s kojom je jako povezana.

'Jako se povjeravamo jedna drugoj, mnogo razgovaramo o svemu. Koliko god mnogi kažu da imamo mnogo fizičkih sličnosti, jako smo karakterno različite. I dobro je da smo takve. Ja sam možda malo više ona kojoj se sve da, ništa mi nije teško, a ona kaže: ‘Oprosti, ali meni se to baš ne da, to nema smisla.' (smijeh) Ja sam osoba koja, ako naiđe na problem, želim ga riješiti jer nema smisla da ostane neriješen', izjavila je ranije Josipa Lisac. Sa sestrom je, kad su bile mlađe, mnogo izlazila, a tako je i danas.

  • +8
  • +5

Povodom 50 godina karijere Josipa Lisac u Velvetu predstavila novi album

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

U 50 godina karijere Josipa Lisac pokazala je da joj nijedan glazbeni žanr nije stran, a uvijek je bila spremna i na suradnje s kolegama. Album 'Posve slobodna (suradnje i etno)', koji je Croatia Records objavila prije tjedan dana, donosi upravo neke od njenih najboljih suradnji, među kojima su sjajne 'Kao mir' s grupom Boa, 'Rušila sam mostove od sna' s Dinom Dvornikom, ali i novije, 'Vino noći' s Nenom Belanom & Fiumensima te 'Tebi putujem' s Chui bendom.

Svojim dolaskom uveličala je večer i Lidija Bajuk, s kojom je Josipa otpjevala pjesmu 'Ne m' je vola', a nalazi se na CD-u s etno izvedbama. Ovaj novi album treći je nastavak antologije koji se nadovezuje na već objavljene box setove 'Original album collection 1 & 2'. Osim toga, oni koji su na vrijeme uspjeli kupiti ulaznice za koncert 'U čast Karla Metikoša' u Lisinskom 10. i 14. prosinca ponovo će uživati u njezinim impresivnim izvedbama.

  • +9
  • +6

Josipa Lisac

Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!