NAKON SVEGA

Još je u šoku: Oglasio se i danski princ Nikolai koji je ostao bez titule, a ne skriva koliko ga je bakina odluka povrijedila

30.09.2022 u 11:33

Bionic
Reading

Danski princ Nikolai ne krije koliko ga je povrijedilo što je baka, kraljica Margrethe, oduzela titule njemu i njegovoj braći i sestrama 'za njihovo dobro', dok njegova majka kaže kako za taj potez kraljica nema dobrog razloga

Nakon što je njegova baka, kraljica Margrethe donijela odluku da njemu i njegovoj braći i sestri od 1. siječnja 2023. oduzme titule prinčeva i princeze, najstariji sin princa Joachima, 23-godišnji Nikolai, član danske kraljevske obitelji, kaže kako je 'tužan, šokiran i zbunjen' zbog svega.

Od početka 2023. godine on više neće moći koristiti titulu Njegovo Kraljevsko Visočanstvo, baš kao ni njegova mlađa braća i sestra, jer tada stupa na snagu odluka kraljice Margrethe koja je, po njezinom mišljenju, 'najbolja za njihovu budućnost'.

O svemu se oglasila i Nikolajeva majka, grofica Alexandra, koja je preko svog tajnika za odnose s medijima pitala zašto se s promjenom nije moglo čekati do dana njihovog vjenčanja, kada bi 'ionako izgubili svoje titule'.

'Cijela moja obitelj i ja smo jako tužni. Mi smo, kao što su i moji roditelji izjavili, u šoku zbog ove odluke koja je došla iznenada', izjavio je za danske novine Extrabladet princ Nikolai i dodao:

'Zbunjen sam i nije mi jasno zašto se sve moralo dogoditi ovako.' Njega su danski mediji dočekali ispred njegovog stana u Kopenhagenu, gdje živi sa svojom djevojkom.

  • +6
Danski princ Nikolai Izvor: Profimedia / Autor: - / Shutterstock Editorial / Profimedia

Sve ovo reakcija je Nikolaija na ono što se posljednjih dana događa. Nakon što je kraljica Margrethe rekla da će djeca princa Joachima ostati bez titula, njezin mlađi sin reagirao je kako o svemu nisu ni obaviješteni, na što su iz palače uzvratili izjavom kako su službeno obaviješteni pet dana ranije.

Dodali su i da su 'svjesni emocija koje su izašle', ali da je ovo odluka koja se dugo donosila, nije nešto 'od jučer'. Princ Joachim rekao je kako su njegova djeca, Nikolai (23), Felix (20), Henrik (13) i Athena (10), bakinu odluku doživjeli kao udarac.

'Svi smo jako tužni. Nikada nije zabavno gledati kada tvoju djecu netko povrijedi. Dovedeni su u situaciju koju ne razumiju', poručio je 53-godišnji princ Joachim koji sa svojom drugom suprugom, princezom Marie, živi u Parizu s dvoje mlađe djece. S bivšom suprugom, vojvotkinjom Alexandrom, ima dvojicu starijih sinova koji žive u Danskoj.