počast karijeri

Joni Mitchell nastupila na koncertu za MusiCares

02.04.2022 u 14:08

Bionic
Reading

Pjevačica i tekstopiskinja Joni Mitchell oduševila je publiku u Las Vegasu rijetkim nastupom na pozornici uz 'all-star' postavu glazbenika koji su odali počast njenoj pionirskoj karijeri

John Legend, Cyndi Lauper, Beck, Billy Porter, Mickey Guyton i Brandi Carlile izveli su odabrane pjesme Joni Michell na godišnjem koncertu MusiCaresa za prikupljanje sredstava uoči Grammyja.

Nakon gotovo tri sata iskrenih govora i nastupa, Mitchell je gotovo bez riječi stajala na pozornici u plesnoj dvorani MGM Granda.

'Ovo je vrlo posebna večer. Ne znam što bih drugo rekla. Ne želim reći da sam bila počašćena. To je očito', rekla je. 'Bila sam jako impresionirana kvalitetom talenata večeras. Sve je bilo sjajno', dodala je.

Mitchell je potom s nekolicinom drugih pjevača izvela dvije pjesme: 'The Circle Game' i 'Big Yellow Taxi'.

Sedamdesetosmogodišnja glazbenica rodom iz Kanade nije istupala u javnosti od 2015., kada je pretrpjela aneurizmu mozga zbog koje nije mogla govoriti ni hodati.

U petak je hodala pomoću štapa. MusiCares, dobrotvorni dio kompanije Recording Academy, prikuplja sredstva za pomoć glazbenicima koji se bore sa zdravstvenim i drugim problemima.

Grupa je objavila da je odala počast Mitchell zbog njezina kreativnog rada, filantropije i otpornosti.

Mitchell je jedna od najutjecajnijih kantautorica 1970-ih, a najpoznatija je po albumima 'Clouds', 'Ladies of the Canyon' i 'Blue'. S pjesmama kao što su 'Chelsea Morning' i 'Rive'" probila se u industriju kojom su prije dominirali muškarci te je prodala milijune primjeraka albuma.

Mitchell je primljena u Rock and Roll Hall of Fame 1997. godine. Ona bi trebala dodijeliti nagradu Grammy na nedjeljnoj ceremoniji.