PRAVI DETEKTIV: ZEMLJA TMINE

Jodie Foster o finalnoj epizodi serije: 'Bio mi je to najstrašniji dan'

22.02.2024 u 17:01

Bionic
Reading

Odlične ocjene, što kritičara, što gledatelja, na finale serije ‘Pravi detektiv: Zemlja tmine’ bilo je i više nego dovoljno da zvijezda serije, legendarna Jodie Foster u velikom intervjuu za GQ otkrije što se uistinu događalo iza kamere tijekom snimanja na Islandu

Dvostruka dobitnica Oscara, koja trenutno željno iščekuje ovogodišnju dodjelu kako bi saznala hoće li se ta brojka povećati, ne može biti zadovoljnija nakon što su gledatelji i kritika nahvalili seriju.

Iako je finalni proizvod bio bez greške, ekipi na setu nije bilo ni najmanje lako tijekom snimanja na hladnom Islandu, o čemu je Foster progovorila u najnovijem intervjuu za GQ.

Prvo što je otkrila to je da su ledene spilje, u kojima se odvijaju mnoge scene, zapravo bile studijske, a snimati ih bilo je poprilično neugodno.

  • +3
Jodie Foster Izvor: EPA / Autor: CAROLINE BLUMBERG

‘Bili smo na setu u flisu, kapama i rukavicama, tako da smo se zapravo kuhali. Morali su čak dodati paru kako bi u trenucima izgledalo da nam je hladno’, priznala je Foster i potom se dotakla za nju najgoreg dijela snimanja.

Riječ je o trenutku u kojem propada kroz led u hladno more, što je bilo poprilično izazovno snimiti.

  • +12
Pravi detektiv: Zemlja tmine Izvor: Profimedia / Autor: HBO/MAX / Hollywood Archive / Profimedia

‘Bio mi je to najstrašniji dan. Izgradili su bazen i stavili su mi utege na čizme, jaknu i sve ostalo, jer sam morala ‘upasti’. Bilo je totalno mračno i nisam smjela nositi kontaktne leće, zbog čega apsolutno ništa nisam vidjela. Sve, osim jednog djelića, bilo je zatvoreno, pa nisam ni znala u kojem je smjeru izlaz. Budući da sam imala utege na sebi, nisam ni mogla isplivati i da sam htjela. Kada je scena snimljena, ronilac je došao do mene i spasio me. Pomogao mi je isplivati na površinu jer nisam to znala sama učiniti. Bilo je to strašno iskustvo.’

Foršpan: Pravi detektiv, 4. sezona Izvor: Društvene mreže / Autor: HBO

Iako s glumicom Fionom Shaw nema nijednu zajedničku scenu, njih dvije provodile su vrijeme nakon snimanja razgledavajući Reykjavik i uživajući u tamošnjoj hrani. A ono što ju je šokiralo i na što nije bila spremna velika je hladnoća koja ih je dočekala.

Unatoč dobrim reakcijama, ekipa serije morala se suočiti i s brojnim seksističkim reakcijama, no Foster se time ni najmanje ne zamara.