slavna glumica

Jodie Foster priznala da je karijeru krila od svoje djece: 'Sinovi su mislili da radim u građevini'

20.01.2024 u 09:54

Bionic
Reading

Glumica Jodie Foster željela je da njeni sinovi imaju što normalniji život unatoč tome što imaju slavnu majku i trudila se svim silama da to i postigne

Zvijezda filma 'Kad jaganjci utihnu' rekla je na panelu 'The View' da je svoju glumačku karijeru skrivala od svojih sada već odraslih sinova dok su bili mlađi jer nije željela da to utječe na to kako oni na nju gledaju.

'Pretpostavljam da jednostavno nisam željela da me tako upoznaju', objasnila je 61-godišnja Jodie Foster. 'Htjela sam da me poznaju kao svoju mamu i osobu koja je otišla na posao i slično.'

'Samo nisam željela da budu zbunjeni po pitanju toga kako zarađujem za život,' dodala je.

Unatoč tome što je svog najstarijeg sina, Charlesa 'Charlieja' Bernarda Fostera, danas 25-godišnjaka, na snimanje s njom kad je imao tri godine, dječaci su svoje prve godine proveli u uvjerenju da je Jodie zapravo građevinska radnica.

'Jednog sam ga dana dovela na snimanje i kupila mu mali plastični remen za alat i slične stvarčice,' prisjetila se. 'A zatim sam mu rekla: 'Da, a ovo je ovaj set i ovaj set i ovaj set.' I jako dugo je mislio da sam građevinska radnica.'

Oscarom nagrađena glumica također je majka 22-godišnjeg sina Christophera 'Kita' Bernarda Fostera, kojeg dijeli s bivšom partnericom Cydney Bernard.

Iako nije jasno kada su točno dječaci točno postali svjesni majčine slave, Charlie je rano krenuo Jodienim stopama, baveći se kazalištem tijekom čitavog školovanja.

Unatoč interesu njezinih dječaka za industriju zabave, legendarna glumica se našalila i rekla: 'Oni nemaju interesa gledati moje filmove sa mnom.'

'Postoji nekoliko filmova koje im nikad ne bih pokazala jer bih se brinula da će me zadirkivati', našalila se Jodie, ističući 'Nell' iz 1995. u kojem je glumila 'divlje dijete' koje je veći dio svog odrastanja provelo u izolaciji.

Međutim, misli da bi se mogli uključiti u novu sezonu serije 'True Detective: Night Country' - ne nužno da bi je podržali, već zato što 'stvarno vole' tu seriju.

Inače, tijekom niza godina Jodie Foster je većinu svog obiteljskog života držala podalje od očiju javnosti - posebno u pogledu svojih sinova i veze sa suprugom Alexandrom Hedison, za koju se udala 2014.

Međutim, Charlie, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, učinio je iznimku te se pojavio u 'The Tonight Showu' dajući podršku svojoj majci i zvijezdi filma 'Nyad'. Nakon što je Jodie izašla na pozornicu, voditelj Jimmy Fallon rekao joj je da je "stvarno uzbuđen" što će upoznati crvenokosu glumicu te je dodao: 'Ovo je sin kao podrška', rekao je Fallon dok je pljeskao. 'Volimo te Charlie!'

Unatoč tome što su joj oba sina u 20-ima, glumica je nedavno navukla bijes mnogih jer je Generaciju Z nazvala 'stvarno dosadnom' na radnom mjestu. 'Oni su kao: 'A nisam baš u raspoloženju danas, doći do 10:30,' rrkla je u šali za Guardian ranije ovog mjeseca. 'Ili ću im u e-mailu reći: 'Ovo je sve gramatički netočno, niste li provjerili pravopis?' A oni će mi reći: 'Zašto bih to učinio, nije li to neka vrsta ograničenja?'.

Međutim, Jodie je primijetila da često pokušava 'doprijeti do mladih glumica kako bi im ponudila savjet kako se ne bi suočavale s istim poteškoćama koje je ona proživljavala kao mlada zvijezda. Nažalost, većina korisnika na internetu nije se usredotočila na njezine napore da pomogne generaciji, već na na njezine kritike.