BEZ DLAKE NA JEZIKU

Jodie Foster iskreno o radu s generacijom Z: 'Stvarno su naporni'

06.01.2024 u 13:14

Bionic
Reading

U razgovoru za britanski Guardian, holivudska zvijezda nije krila divljenje prema mlađoj kolegici Belli Ramsay, no pripadnici njezine generacije, kako sama kaže, u radu znaju biti 'stvarno naporni'

Pripadnike generacije Z, Jodie Foster smatra iritantnim, no nada se da može pomoći mladim zvijezdama da pronađu vlastiti put i 'nauče kako se opustiti'.

U intervjuu za Guardian slavna oskarovka priznala je da joj je ponekad bilo teško razumjeti stavove mladih prema poslu s kojima se imala priliku susresti.

'Stvarno su iritantni, posebice na radnom mjestu', u šaljivom tonu prokomentirala je Foster dodavši: 'Češto znaju reći: 'Danas se ne osjećam dobro, doći ću kasnije' ili bi na moju e-poruku o gramatičkim pogreškama odgovorili 'Zašto bih provjeravao napisano, nije li to ograničavajuće?'.

Foster nedvojbeno ima pravo izreći svoje mišljenje o mlađim generacijama glumaca. Od kada je godine 1976., u dobi od 14 godina, bila nominirana za Oscar i svoj prikaz žrtve seksualnog zlostavljanja u filmu 'Taksist' Martina Scorseseja, snimila je više filmova nego čuveni redatelj.

Nakon više od pet desetljeća provedenih u filmskoj industriji, Foster smatra važnim pomoći mlađim kolegama u snalaženju 'često teškim vodama kojim je i sama plovila'.

  • +6
Jodie Foster Izvor: Profimedia / Autor: Katie Jones for The Wrap / Shutterstock Editorial / Profimedia

Na pitanje što misli da mladi ljudi u industriji trebaju čuti, Foster je izjavila: 'Moraju naučiti kako se opustiti, kako ne razmišljati toliko o svemu i kako smisliti nešto svoje. Mogu im pomoći da pronađu svoj put, što je puno zabavnije nego biti, sa svim pritiskom iza toga, protagonistom njihove priče.'

U intervjuu za britanski Guardian otkrila je kako se posebno potrudila stupiti u kontakt s Bellom Ramsey, 20-godišnjom glumicom koja se proslavila ulogom mlade plemkinje Lyanne Mormont u seriji 'Igra prijestolja', a potom i u seriji 'The Last of Us' nastaloj po istoimenoj videoigri.

Na zahtjev Foster upoznale su se na događanju 'Women in Hollywood' magazina Elle u studenom, rekavši da je dobar primjer glumačkog imena koji se pojavljuje u novom 'vektoru autentičnosti'.