modno kraljevstvo

Je li budućnost Meghan Markle u rukama Anne Wintour?

20.04.2023 u 17:17

Bionic
Reading

S obzirom da ulaznicu za zabavu povodom dodjele Oscara nisu dobili, Meghan i Harry očito nisu dobrodošli ni u Hollywoodu. I dok je Meghan trajno prerezala sve veze s britanskim kraljevstvom, spas za njezin status u Americi može ponuditi jedino Anna Wintour te je pozivom na Met Galu može vinuti u nebesa

Završeno je dugo čekanje odluke princa Harryja i Meghan Markle vezane za dolazak na krunidbu kralja Charlesa III prije nekoliko dana. Sussexi su odlučili da će samo Harry otputovati u London 6. svibnja dok će Meghan ostati u Kaliforniji. Nedolazak na veliku i važnu svečanost mnogi su doživjeli kao prekid svih veza kraljevske obitelji i Meghan Markle, a koja je čvrsto odlučila da svoj život želi graditi na američkom tlu. Njezin društveni status od glumice do princeze trenutno je pod velikim upitnikom, a spasiti ga može Anna Wintour.

Nakon što vojvotkinja Meghan i princ Harry nisu dobili očekivanu pozivnicu za domjenak povodom Oscara, ponovno su se našli na udaru holivudske elite. Očito ne pripadaju ni krugu koji će 1. svibnja 2023. prisustvovati prestižnoj Met Gali u Metropolitan Museum of Art u New Yorku.

Ipak, posljednju riječ ima glavna urednica časopisa Vogue Anna Wintour.

U rukama najpoznatije urednice na svijetu je odluka tko može doći na ekskluzivni događaj, a tko mora ostati kod kuće i scrollati društvenim mrežama u nadi da će dobiti uvid u ono što se zbiva.

NEMA TKO NIJE BIO

Pogledajte sve glamurozne haljine s Met Gale: Najprestižniji modni događaj vratio se raskošniji no ikad

Pogledaj galeriju

No, prema Gala.de, čini se da šanse da Meghan prisustvuje velikoj noći i time zavrijedi status u Hollywoodu nisu toliko malene.

U Vogueovom web serijalu 'Go Ask Anna' 2019. godine poznata urednica stala je u obranu toliko napadane Megan: 'Negdje sam pročitala da je bilo članova kraljevske obitelji koji su bili zbunjeni i uzrujani jer su se probudili tako rano, oko 5 ujutro. Ona je normalna djevojka iz Kalifornije koja rano ustaje, bavi se jogom i meditira. Također je puno slala SMS poruke. Mislim, što su očekivali? Slanje poruka preko goluba pismonoše? Mislim da je nevjerojatna.'

Osim toga, Wintour je svojedobno pohvalila vjenčanicu vojvotkinje od Sussexa.

'Kraljevsko vjenčanje privuklo je pažnju cijelog svijeta i mislim da je njezin izbor bio briljantan. Bilo je sofisticirano, bilo je šik, bilo je zrelo. Bila je to engleska dizajnerica, koja doduše radi za francusku kuću, što je na neki način bila poruka svijetu: 'Da, ja sam negdje drugdje, ali pripadam.' Mislila sam da izgleda nevjerojatno. Također, činjenica da je odlučila sama hodati do oltara govori mi o neovisnoj ženi, po mom mišljenju', rekla je tada Wintour izrazivši simpatije prema Meghan.

Ipak, sve to je govorila prije afere Megxit te strašnih optužbi Harryja i Meghan na račun Harryjeve obitelji, a njezino mišljenje sada je možda i promijenjeno jer Wintour nije obožavateljica javnih drama.

  • +2
Anna Wintour Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA

Nakon smrti kraljice Elizabete II, Wintour je izrazila divljenje i poštovanje prema preminuloj kraljici: 'Sedamdeset godina Njezino Veličanstvo bilo je svjetionik kontinuiteta i savršen primjer nekoga tko je živio prema jasno definiranom skupu vrijednosti. Toliko toga slušamo o kraju jedne ere, ali njezina smrt nakon toliko desetljeća predanog rada nedvojbeno je kraj jedne epohe. Otišla sam iz Engleske u Ameriku prije mnogo godina, ali divljenje koje sam osjećala prema njoj nikada nije jenjavalo.'

Tim je riječima Wintour otkrila da je ljubiteljica i štovateljica tradicije koju je Meghan žestoko kritizirala te je time možda sabotirala svoj ulazak u toliko željen svijet poznatih i uspješnih u Hollywoodu.

OMILJEN MODEL

Anna Wintour u njima se osjeća najbolje: Najmoćnija žena modnog biznisa ovim je čizmama godinama vjerna

Pogledaj galeriju