NE SVIĐA IM SE

Javnost joj nije sklona: Kritičari, ali i čitatelji opleli po dječjoj knjizi koju je napisala Meghan Markle

11.06.2021 u 14:57

Bionic
Reading

Iako je prvotno bilo dogovoreno da će knjiga 'The Bench', autorice Meghan Markle izaći netom prije negoli ona rodi svoju kćerkicu, to se nije dogodilo. Naime, Lilibet Diane Mountbatten-Windsor rođena je šest dana prije službenog termina, 4. lipnja, dok je dječja knjiga svjetlo dana ugledala četiri dana kasnije. Nakon tri dana, nitko nema previše riječi hvale za autoricu i njezino djelo

U dječjoj knjizi, koju je izdao Random House, Meghan Markle je pisala o odnosu oca i sina, viđenom kroz oči jedne majke, a zahvaljujući ilustracijama umjetnika Christiana Robinsona, u njoj se nalaze ilustracije njezine obitelji, a koje uključuju princa Harryja, malenog Archieja, dva psa i kokoši koje su spasili.

Iako nije to planirala, Meghan Markle je u posljednji tren na posljednju stranicu knjige dodala i tek rođenu Lilibet Dianu i to na način da na duplerici s jedne strane crvenokosi dječak i njegov otac sjede na klupi i hrane dvije kokoši, dok na drugoj jedna kokoš i pas hodaju prema sinu i ocu, a iznad njih stoji njihov vrt.

U tom ograđenom prostoru u vrtu stoji žena tamne kose, pokrivena šeširom, odjevena u bijelu majicu i traperice, dok pored nje stoji crni pas, a u naručju drži bebu. Na dnu stranice stoji redak iz knjige: 'Tamo gdje nikad nećeš biti sam'.

Inače, kako je već rekla najavljujući knjigu, ona je nastala kao pjesma koju je napisala za princa Harryja na Dan očeva, mjesec dana prije negoli se Archie rodio.

Unatoč najavama i dobrom PR-u, knjiga je istog dana kada je stigla na police knjižara dobila i oštre kritike, a oni koji su je pročitali nazivaju je 'taštim projektom' i 'čistim priručnikom za samopomoć za roditelje koji traže previše pažnje', uz dodatak da je u njoj izrazito loša gramatika, kao i rima.

  • +25
Princ Harry i Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

'Čovjek se zapita kako je bilo koji izdavač smatrao prikladnim objaviti ovaj tekst koji je skup loše gramatike i rime, a kamoli misliti da bi bilo koje dijete poželjelo to pročitati. Ali to je za vas planet Sussex, gdje je čak i podizanje obitelji brend', stoji u službenoj kritici britanskog Telegrapha. Dokaz lošim kritikama je i da je tek na 40. mjestu bestsellera na Amazonu, unatoč cijeni od nekih 80 kuna.