viđen nakon dugog vremena

Dok Kolinda navija za nogometaše, Jakov Kitarović opet solira, ovoga puta je došao na premijeru predstave

30.03.2022 u 11:47

Bionic
Reading

Nekadašnji 'prvi gospodin' bio je na premijeri predstave 'Zagrepčanka' prema slavnom romanu Branislava Glumca koja se održala u utorak u Maloj dvorani Lisinskog. Jakov Kitarović stigao je sam, a ondje je rado pozirao fotografima

Supružnici već dugo nisi zajedno viđeni u javnosti. Zadnji put su pozirali skupa dok je ona vodila kampanju za novi predsjednički mandat u prosincu 2019., kada je pobjedu odnio Zoran Milanović.

Inače, bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović navijala je za Vatrene na prijateljskoj utakmici hrvatske reprezentacije protiv Bugarske u Dohi gdje je pozirala u dresu s brojem 10, javlja Jutarnji list. Bila je i na utakmici protiv Slovenije kojom je Hrvatska osigurala drugu jakosnu skupinu na ždrijebu SP-a.

  • +11
Kolinda Grabar Kitarović Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Inače, Jakov Kitarović se nije previše eksponirao ni kada je njegova supruga obnašala dužnost hrvatske predsjednice. S njom se pojavljivao protokolarno, s vremena na vrijeme. Poznato je da je svojedobno predavao elektroničku navigaciju i računalne komunikacije na Pomorskom fakultetu u Rijeci, a profesorski status stavio u mirovanje i posvetio se obitelji dok je Kolinda bila veleposlanica Hrvatske u SAD-u te potom pomoćnica glavnog tajnika NATO-a.

On i Kolinda upoznali su se dok je on studirao elektrotehniku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. Kako je bivša predsjednica svojedobno ispričala, za njihovu ljubav zaslužna je novogodišnja zabava. Svidio joj se zbog svojih stavova o ravnopravnosti spolova. 'Podredio je karijeru mojoj, i s djecom provodio dane i noći', istaknula je ranije. Vjenčali su se 1996. te imaju kćer Katarinu i sina Luku.