DRUŠTVENE MREŽE ZAKUHALE

Jacques razvalio i oduševio publiku, no žiri nije bio impresioniran

14.05.2017 u 08:44

Bionic
Reading

Pobjedu na 62. izdanju Eurosonga odnio je Portugalac Salvador Sobral sa skladbom Amar pelos dois (Voljeti za oboje), a naš predstavnik Jacques Houdek smjestio se na solidno 13. mjesto. Ipak, publika i društvene mreže odlučili su izraziti svoje negodovanje ovom, prema njihovom mišljenju, lošom pozicijom našeg pjevača

Hrvatski predstavnik Jacques Houdek, koji u svojoj pjesmi ‘My Friend’ kombinira stilove pop i opernog pjevanja, zauzeo je na ovogodišnjem izdanju Eurosonga trinaesto mjesto. Houdek se u finale plasirao u drugoj polufinalnoj večeri zajedno s predstavnicima Bugarske, Bjelorusije, Mađarske, Danske, Izraela, Rumunjske, Norveške, Nizozemske i Austrije.

Pogledajte kako je izgledao Houdekov nastup u finalnoj večeri Eurosonga.

Jacques Houdek u finalu Eurosonga 2017.

Izgleda da publika i korisnici društvenih mreža nisu impresionirani postignutim uspjehom našeg predstavnika na Eurosongu. Mnogi su svoje nezadovoljstvo odlučili izraziti na društvenim mrežama.

‘Ne mogu vjerovati koliko su članovi žirija zemalja zakinuli hrvatskog predstavnika u finalu’; ‘U mom srcu Hrvatska je pobijedila’; ‘Ovo je nepravda’, samo su neki od statusa domaćih i stranih korisnika društvenih mreža koji su svoje nezadovoljstvo 13. mjestom Jacquesa Houdeka odlučili izraziti upravo ovim putem.

O pobjedniku 62. natjecanja za pjesmu Eurovizije, uz glasove publike, odlučuju i glazbeni profesionalci iz svake države sudionice. Predsjednik hrvatskoga stručnog ocjenjivačkog suda bio je glazbeni producent Tihomir Preradović, a članovi su bili Sanja Doležal, Ivana Kindl, Saša Lozar i Dino Jelusić.

  • +7
Jacques Houdek u finalu Eurosonga 2017. Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL