uoči nastupa na eurosongu

Jacques Houdek: 'Danas je dan koji sam čekao tako dugo'

11.05.2017 u 12:21

Bionic
Reading

Večeras, u drugoj polufinalnoj večeri najvećeg svjetskog televizijskog glazbenog natjecanja, Eurosonga, s pjesmom 'My friend' Hrvatsku će predstavljati Jacques Houdek. Na pozornici će mu se pridružiti pet mladih i iskusnih glazbenika, a fanovima na društvenim mrežama poručio je što očekuje te za tportal ispričao kako se osjeća uoči večerašnjeg nastupa

'Sutra je velik dan za mene, dan koji sam čekao tako dugo. Neka Bog blagoslovi mene i moj tim, neka bude onako kako On želi da bude. Sretno, Hrvatska', napisao je Jacques na svom Facebooku u noći uoči svog nastupa u četvrtak navečer u drugoj polufinalnoj večeri 62. Eurosonga.

Jacques će boje naše zastave braniti pjesmom 'My friend', a uz nas će nastupiti Srbija, Austrija, Makedonija, Malta, Rumunjska, Nizozemska, Mađarska, Danska, Irska, San Marino, Norveška, Švicarska, Bjelorusija, Bugarska, Litva, Estonija i Izrael.

'Sinoć smo razvalili generalnu probu, a to je bilo za ocjene žirija, što je jako važno. Večeras ćemo to, nadam se, ponoviti za glasove publike. Samo pozitiva', rekao je za tportal Jacques.

'Osjećam se dobro, sretno. Svi smo okej i pozdravljamo sve doma. Ja sam jako emotivan, a pisma i poruke podrške stižu sa svih strana - predivno je to i hvala svima koji su uz nas', poručio je pjevač.

Jacques je ranije najavio kako na njegovom nastupu neće biti nikakvog cirkusa.

'Pjesma će biti u fokusu, ona je dovoljno jaka za sebe. Naravno da smo je podcrtali nekim scenskim elementima, ali to neće biti skidanje plašteva ni išta slično. Najveće čudo na svijetu je upravo život koji nam je darovan. I često to zaboravimo u svakodnevnici. Ova pjesma podsjeća na život, na prijatelje, na obitelj, na ljubav. Na sve ono lijepo što kao ljudi na kraju dana volimo', rekao je za HRT.

Hrvatska samostalno na tom popularnom natjecanju sudjeluje od 1993., a od 1961. do 1991. godine natjecala se u sklopu Jugoslavije. Tada su zauzimali najbolja mjesta, a 1989. grupa Riva pobijedila je na natjecanju s pjesmom 'Rock me baby'.

Od 1993. do 2013. najzapaženije i najbolje rangirane pjesme domaćih izvođača bile su 'Sveta ljubav' Maje Blagdan (1996.), 'Neka mi ne svane', koju je izvela Danijela Martinović, te 'Marija Magdalena', koju je otpjevala Doris Dragović, a koje su zasjele na visoko 5. i 4. mjesto i to 1998. i 1999. godine.