BEZ ZADRŠKE

Jacques Houdek opleo po medijima: 'Biti 13. od ukupno 43 zemlje je sve samo ne neuspjeh'

15.05.2018 u 09:42

Bionic
Reading

Nedavno se obrušio na prošlogodišnjeg pobjednika Eurosonga Salvadora Sobrala nakon što je ovaj popljuvao pjesmu Izraelke Nette Barzilai, a međunarodno glazbeno natjecanje očito još uvijek kopka našeg pjevača. Ovog puta Jacques Houdek je napisao podulji post o tome kako zamjera što se piše o neuspjesima Hrvatske na Eurosongu

'Neka mi ne zamjere na iskrenosti, ali nije ni fer ni profesionalno od pojedinih medija da ovih dana izvještavaju o konstantnim neuspjesima Hrvatske na Eurosongu. Istina, godinama već ne uspijevamo ostvariti ona visoka mjesta koja su osvajale Maja, Doris ili Danijela... No, pošteno je i reći da je tada u natjecanju sudjelovalo upola manje zemalja, a nije bilo ni dvaju polufinala u kojima posljednje desetljeće mi Hrvati baš i ne dolazimo do izražaja... Druga su vremena. Ipak, dvoje izvođača uspjeli su izboriti finale, pa bi bio red da se o tome istinito i realno izvještava; Nina Kraljić ušla je u finale nakon čak 7 godina te je u konačnici zauzela 23. mjesto.

Nakon Nine, uspio sam i ja na Eurosongu izboriti finale, pa u velikoj završnici zauzeti 13. mjesto (9. po televotingu!) što je najbolji hrvatski rezultat u posljednjih 10 godina! Biti 13. od ukupno 43 zemlje je sve samo ne neuspjeh, ma što neki mislili o tome. Budite pošteni pa napišite onako kako jest! U protivnom, bacate ružnu sjenu na golemi trud, višemjesečni predani rad, odricanje od privatnog života i nevjerojatan psihofizički napor. Sve to smo dali svi mi, uvjeren sam, za čim bolji plasman Hrvatske. Smatram da je i ove godine Franka dala sve od sebe i iako na kraju nije ušla u finale, nemamo se čega sramiti, imali smo dostojnu predstavnicu. Budite uz nas i kad nismo 1., zar nije dostojno predstavljanje Hrvatske važnije od pobjede ili pozicije u finalu?', napisao je Jacques Houdek na svom Facebook profilu.

Naš prošlogodišnji predstavnik je nedavno burno reagirao na komentar prošlogodišnjeg eurovizijskog pobjednika Salvadora Sobrala o ovogodišnjoj izraelskoj predstavnici Nette Barzilai. Upravo je Eurosong tema o kojoj je pjevač poznat po svojim britkim komentarima, u posljednje vrijeme najviše pisao na svom Facebook profilu.

  • +9
Jacques Houdek Izvor: Promo fotografije / Autor: Nenad Šimunić