KARIJERNI ZAOKRET

Jacques Houdek o novom poslovnom pothvatu: 'Osjećam da moram prenositi znanje koje sam stekao kroz karijeru'

tportal

Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac / CROPIX

Jedan od najuspješnijih i najpopularnijih domaćih glazbenika, uskoro će uploviti u nastavničke vode. Iako mu to nije prvi put da svoje znanje prenosi na druge, rad u zagrebačkoj glazbenoj školi, posebno ga veseli. Jacques Houdek je za tportal pričao o svom novom poslovnom angažmanu kojeg će raditi s puno ljubavi, a dotakli smo se i glazbenih showova i njegovog preseljenja s obitelji u mirniji kraj

Kao jedan od ponajboljih vokalista na domaćoj i regionalnoj glazbenoj sceni s bogatom i uspješnom karijerom i iskustvom, Jacques Houdek mnogima će pružiti dobre temelje za eventualne buduće karijere. Nakon više godina predavanja na MPA akademiji gdje je imao svoj seminar suvremenog pjevanja odlučio je preći na Glazbenu galeriju, prvu hrvatsku suvremenu glazbenu školu, gdje uskoro počinje predavati.

'Riječ je o modernoj glazbenoj školi koja se 25 godina bavi suvremenim pristupom klaviru, gitari, a odnedavno imaju i pjevački odsjek na kojem ću, uz još nekoliko kolega koji se bave drugim glazbenim žanrovima biti gost predavač. Bavit ću se suvremenim pjevanjemt ako da svatko tko ima afiniteta doći učiti pjevanje, može se javiti i mi ćemo ga uputiti kod pravog mentora', poručio je pjevač.

Veseli ga što će sada u samom srcu Zagreba imati svoj seminar, koji će biti dostupan većem broju ljudi.

'Seminar će biti podijeljen u dvije grupe - junior i senior grupu. Prvi put ću imati priliku raditi s mlađim naraštajem od 9-14 godina, a u drugoj grupi od 15 godina na dalje su seniori i tu nema dobne granice. Slobodno se s povjerenjem mogu javiti svi koji žele poboljšati kvalitetu svog glasa i pjevanja. Seminar će trajati kroz cijelu školsku godinu i to kroz dva semestra. Radit će se zaista temeljito, od nulte točke krećemo, a to je pravilna tehnika disanja, postava glasa do finalne faze koja čak uključuje i studijsko snimanje, znači iskustvo u studiju, pred mikrofonom, na pozornici na našem završnom koncertu. Bit će to cijela sveobuhvatna glazbena priča koja traje kroz cijelu godinu', kaže Jacques.

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Zarko Basic/PIXSELL

Njegov pristup polaznicima se neće puno razlikovati od dosadašnjeg rada.

'Do sada nisam imao priliku otvoriti svoju školu pjevanja, uvijek sam samo bio gost predavač, najprije na MPA akademiji, a sad sam i ovdje. To je forma koja mi odgovara budući da odgađam otvaranje svoje škole u nedostatku vremena. Izvođač sam koji puno nastupa, putuje, snima, radi ne samo svoje projekte nego surađujem i kao glazbeni producent na projektu Roka Blaževića. Naprosto nemam dovoljno vremena da bih se stopostotno posvetio svojoj glazbenoj školi, a budući da je moja strast prema predavanju ogromna i stvarno sam se u tome našao te se sve više vidim u tome u budućnosti. Naprosto to moram raditi. Osjećam da moram prenostiti to znanje koje sam stekao kroz karijeru, edukaciju koju sam sam prolazio kad je riječ o pjevanju, tako da je ovo izvrstan kompromis koji mi savršeno odgovara', ističe.

Iskustvo mentora i člana žirija u showovima, mu je, kaže, neprocjenjivo.

'Taj rad ne uspoređujuem niti mislim da je puno različit od onog kojeg imam s mladim talentima. Naprosto svima njima pristupam na jednak način bez obzira koji su platformu izabrali za svoju realizaciju i pokušavanje ostvarivanja svojih snova. Bilo da je riječ o glazbenim showovima ili su me direktno kontaktirali i došli u školu. Doista svima pristupam s jednakom pažnjom jer to su mladi, talentirani ljudi koji imaju svoje snove. Nastojim im vrlo realno, iskreno ukazati na sve što je dobro i na čemu treba poraditi i uputiti ih u kojem smjeru bi trebsli ići. Često se dogodi da ljudima uspiješ otvoriti oči na pravi način, da im se poklope neke kockice koje nisu sami mogli niti su bili kadri složiti tako da je užitak prepoznati prave talente i usmjeriti ih u pravom smjeru. To je posebna nagrada i stvarno se njihovom uspjehu veselim kao svom', priznaje Jacques.

Kad je riječ o glazbenim showovima, oni su, ističe, njegovu karijeru svakako obilježili.

'Moram priznati da sam bio izuzetno uspješan i kad se sjetim prve i druge pobjede na showu 'Zvijezde pjevaju' sve do pobjede na 'Voiceu' i 'Zvijezdama' sa Ninom i Ilmom. Pokazalo se da mi showovi jako dobro idu i da imam snagu, dominaciju. Međutim ja uvijek naglašavam da to proizlazi iz ljubavi i čiste zainteresiranosti za glazbenu materiju. Mene zaista zanimaju glazbena estetika i ljepota. Uvijek to ganjam, osluškujem i sukladno tome to prepoznajem i onda se dogode lijepi rezultati pa iz showova nosim naljepše uspomene', rekao je.

Komentirao je i uspjehe pjevača nakon showova.

'Showovi uz sve ono pozitivno što nose imaju i manje pozitivne strane, a to je da ako je show izuzetno gledan kao prva sezona 'Voicea' koja je probijala sve rekorde gledanosti takvog formata, onda se gledatelji toliko vežu, kandidati uđu u njihove živote, tako da je pad neminovan. Mislim da oni najustrajniji, onima kojima je suđeno, oni nakarizmatičniji ostvaruju i rezultate i karijere. Možda im nakon showa čak i kreće prava borba. Showovi su u današnje vrijeme sjajna platforma za demonstraciju talenta pred velikim brojem gledatelja. A to što je kasnije teško, Bože moj, svima je teško bilo stvarati prve, druge i treće korake, a i danas nam je teško stvarati svaki novu pjesmu i doći do srca ljudi. Karijera kad joj se posvetiš u potpunosti ipak nosi svoju težinu i izazove i netko na to nije spreman, nije za taj posao. To je posebna disciplina u kojoj rijetki opstaju', poručuje.

Jaccues sa suprugom Brigitom

Jaccues sa suprugom Brigitom

Izvor: Pixsell / Autor: Davorin Visnjic/PIXSELL

Trenutno snima album 'Glavom i bradom' na kojem će se naći sedam do sad objavljenih singlova, i aktualni 'Voli do boli 'Ante Pecotića i Bojana Šalomona Shalle.

'Video spot je radio Dario Lepoglavac u kojem Sonja i Jan akrobati plesači iz trupe Croud Control iz Splita koji su inače par u privatnom životu i baš mi je čast što su lijepo oživjeli pjesmu kroz spot. Singl jako lijepo prolazi na radijima. Tim tepom idemo dalje, singl po singl do albuma. Nema nekog zacrtanog datuma. Volio bih da to bude do Valentinova. Osim toga pišem pjesme za druge, upravo ulazim u studio s Rokom Blaževićem. Radimo senzacionalnu pjesmu nakon njegovog debitanskog singla i pobjede na Dori s kojima kreće u osvajanje scene i to nas jako veseli', pohvalio se Jacques.

S obitelji se prije više od dvije godine preselio o Samobor pa nam je otkrio kako sada izgleda život tamo i što mu je to donijelo.

'Preseljenje u Samobor, jednu urbanu seosku sredinu mi je donijelo mir. Točno smo na rubu grada i taj seoski život i zrak nam jako odogovaraju. Uživamo! Sasavm je drukčije iskustvo živjeti u kući za razliku od stana, sasvim drukčije biti u prirodi za razliku od betonske džungle. Za svakoga tko želi biti povezan s prirodom, a ja to želim biti barem u onoj mjeri da imam mali komadić dvorišta i nekih obiteljskih sadržaja, preporučam da se odluči na takav čin. Uz psa Minnija imamo i dvije mace koje smo udomili, Simbu i Nalu. Sve su to ljepote koje djeci i cijeloj obitelji možeš priuštiti. Samobor je grad po mjeri čovjeka, za pola sata si tamo gdje god trebaš biti. S preseljenjem tamo, apsolutno smo dobili na lutriji', ispričao nam je Jacques.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!