KAZALIŠNI DEBI

Snovi se ostvaruju: Jacques Houdek u ulozi u kojoj ga još nismo vidjeli

20.03.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Rock-opera 'Jesus Christ Superstar' klasik je koji zbog svojih kompleksnih vokalnih dionica oduvijek privlači raznolike pjevače. Upravo će i najnovija verzija ovog djela u produkciji Kazališta Komedija, pod dirigentskom palicom maestra Dinka Appelta i u režiji Damira Lončara, predstaviti neka dobro poznata imena koja su obilježila hrvatski mjuzikl ali dovesti i poznate pop pjevače te mlade talente

Prvi put na kazališnim daskama tako će zapjevati i The Voice – jedan od najboljih hrvatskih pjevača Jacques Houdek. Ulogu Heroda pripremao je zajedno s Draženom Čučekom, iskusnim kazališnim glumcem a, kako kaže, svaki od njih će prikazati ovog negativnog lika, na svoj jedinstveni način.

  • +7
Rock-opera 'Jesus Christ Superstar' u izvedbi kazališta Komedija Izvor: Promo fotografije / Autor: Ines Novkovic

'Naišao sam slučajno na jedan moj članak iz 2006. godine gdje sam izjavio da mi je životna želja igrati Heroda i evo, drago mi je da sam dobio priliku da taj san pretvorim u stvarnost. Iako je pop glazba moja najveća strast, moram priznati da je ovo zaista jedno posebno iskustvo. Lik je jako kompleksan i interesantan. Zao je, lud i ciničan, a s druge strane smiješan, strahovito narcisoidan te ustvari nesiguran. Herod je u mojoj interpretaciji lud i takvog ga donosim na scenu, a najveća su mi nagrada reakcije kolega iz kazališta koji su tu već stvarno veterani. Lijepo su me primili i dali su mi ogromnu podršku, a ja sam se trudio maksimalno upijati i učiti od njih sve tajne i glumačke vještine kako bih Heroda što bolje prenio i glumački', priznaje Jacques.

  • +9
Jacques Houdek Izvor: Promo fotografije / Autor: Nenad Šimunić

Svečana premijera rock-opere 'Jesus Christ Superstar' na rasporedu je u subotu, 23. ožujka s početkom u 19.30 sati u Kazalištu 'Komedija', a uz Jacquesa Houdeka postavu opere čine imena poput Đanija Stipaničeva, Ervina Baučića, Renate Sabljak, Vande Winter, Dražena Bratulića i brojnih drugih.