POPUT ALICE

Iznenadit ćete se: Lijepu Huljićevu kćer nikad niste vidjeli u ovakvom izdanju

13.03.2019 u 18:28

Bionic
Reading

Mlada glazbenica Hana Huljić, kćer Tončija i Vjekoslave Huljić, predstavlja svoju prvu autorsku pjesmu snimljenu u dvije verzije

Pjesma 'Alisa/Alice', mlade glazbenice Hane Huljić njezina je prva autorska pjesma snimljena u dvije verzije, na hrvatskom i engleskom jeziku s kojom će se predstaviti publici.

Hana je kompletna autorica engleske verzije dok je hrvatski tekst napisala njena majka, Vjekoslava Huljić. Aranžmane obje verzije pjesama uz Hanu potpisuju Leo Škaro i Arian Vuica, a dječji klasik 'Alisa u zemlji čudesa' kao i Hanina nježna pojava inspirirale su redatelja Vojana Koceića za bajkovit spot.

Hana Huljić: Alisa Izvor: Promo fotografije / Autor: YouTube

Ovoj mladoj diplomiranoj skladateljici, glazba je doslovno u krvi. Najmlađa je članica uspješne glazbene obitelji Huljić koja je svoj talent naslijedila od roditelja, a znanje izbrusila na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

Simpatična glazbenica za tportal.hr je otkrila da je najveći kritičar samoj sebi.

'Najveći kritičar uvijek sam sama sebi ja. Nekada i previše. Možda sam zato toliko dugo pripremala ovu pjesmu, dok svaki njen aspekt nisam dovela do toga da budem zadovoljna rezultatom. Ne razmišljam trenutačno o albumu, idem korak po korak pa ću vidjeti gdje će me odvesti. Prestala sam planirati predaleko u budućnost, naučila sam da to ne ide tako i često krenemo nekim putem kojim prije nismo uopće planirali krenuti. Svakako bih voljela izdati što više pjesama, iz razloga jer ih imam potrebu pisati, pa evo zašto ne i realizirati', kaže Hana.

Što se tiče glazbenog ukusa kaže da sluša raznovrsnu glazbu.

'Iz svih područja uzmem ono što mi odgovara i od raznih stilova stvaram svoj. U različitim sam društvima pa pod različitim utjecajima dođem u doticaj i s klasikom, jazzom, pop i rock glazbom, world music-om i etnom... Volim i domaću i stranu glazbu. Ne fokusiram se na slušanje samo jednog glazbenog područja, a ovisi što ću taj dan poslušati i o raspoloženju. Obzirom da mi je to profesija, na žalost svaku pjesmu koju čujem momentalno u glavi i analiziram. To često i umori, pa mi odgovara tišina, jer mi je glava uvijek puna nekih zvukova. Veliki utjecaj na moj glazbeni odabir imao je brat Ivan, koji neprestano sluša glazbu i uvijek zna zanimljive informacije o svakoj pjesmi ili autoru, što me onda zaintrigira', rekla je Hana.

  • +3
Hana Huljić Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Skladati je počela već s deset godina, a na sceni je debitirala je uz proslavljenog pijanistu svjetskog glasa, Maksima Mrvicu s kojim je bila i na njegovoj velikoj azijskoj turneji prije četiri godine. Njen kristalni sopran publika je mogla čuti i u pjesmi Petra Graše 'Srce za vodiča', jednom od prvih hitova koji je obilježio hrvatski mjuzikl 'Pacijenti'.

Kao velika ljubiteljica kazališta sudjelovala je u projektu dječje scene Teatra Gavran te je za lutkarsku predstavu 'Doktor od životinjica' napisala glazbu i stihove za četiri skladbe. Hana je raspisala orkestraciju i za skladbu 'Dva put san umra' u izvedbi Tonči & Madre Badessa feat. Zagrebačka filharmonija & AZ Ivan Goran Kovačić čime je potvrdila skladateljski talent i potencijal.