velika uloga

Daleko od estrade: Hana Huljić konačno se prihvatila posla za koji se školovala

Hana Huljić

Hana Huljić

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Nakon što je publiku oduševila glasom otpjevavši s Petrom Grašom pjesmu 'Srce za vodiča', kao i pjevanjem na koncertima pijanista Maksima Mrvice, najmlađa članica glazbene obitelji Huljić prihvatila se posla koji najviše voli i za koji se školovala. Za tportal ispričala je sve o svom novom angažmanu

Premda ima sve predispozicije za uspjeh na estradi, Hana Huljić je svoju strast pronašla negdje drugdje. Pokazuje da nije samo kći poznatih roditelja Vjekoslave i Tončija Huljića, već uspješno gradi karijeru skladateljice, a znanje za to stekla je na Umjetničkoj akademiji u Splitu.

'Obožavam kazalište. Kao dijete sam htjela napisati operu, kad sam malo narasla i mjuzikl. Napisala sam četiri pjesmice za djecu, za lutkarski igrokaz Mire Gavrana, i nadam se da mi to neće biti zadnji takvi poslovi', kaže kroz smijeh lijepa glazbenica.

Hana se prihvatila velike uloge u projektu dječje scene Teatra Gavran te je za lutkarsku predstavu 'Doktor od životinjica' sama napisala glazbu i stihove.

'Skladala sam četiri skladbe. Prvo je nastala glazba, ali kako sam pročitala scenarij Mire Gavrana, spontano sam napisala i tekst. Svidjelo im se, što me baš ugodno iznenadilo, jer to nisam očekivala', pojasnila je. Nedavno je talentirana glazbenica dovršila i novu 'Poemu' za orkestar, koja će biti praizvedena u Bratislavi.

A post shared by Hana (@hana.huljic) on

  • +8
  • +5

Hana Huljić

Izvor: Cropix / Autor: Jakov Prkic / CROPIX

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!