VIZUaLNO DOJMLJIV

'Između redaka' - poetična postmodernistička drama koja bi vas mogla ugodno iznenaditi

11.01.2023 u 07:45

Bionic
Reading

‘Između redaka’, prije svega, vizualno je dojmljiv te izrazito kontemplativan filmski esej koji se teško zaboravlja

Između redaka (The Unattainable Story), nezavisna drama iz 2017. godine, ali istovremeno također i dugometražni prvijenac brazilsko-američke redateljice Emilije Ferreire, sanjiv je te pomalo neočekivano razigran filmski esej o uistinu tankoj granici koja razdvaja život i umjetnost koji bi vas definitivno mogao očarati.

Ako jedne premijerne noći neki kazališni redatelj...

Pred koliko markantnim, toliko i opsesivnim kazališnim redateljem Skeneom (Edoardo Ballerini, Obitelj Soprano, Carstvo poroka, Quarry) nalazi se velika večer - i to ne samo zato jer je posrijedi večer premijere njegove najnovije predstave.

Naime, to je ujedno i večer u kojoj će Skene doživjeti jedno prosvjetljenje privatne prirode i to upravo prilikom uživanja u navedenoj predstavi, a koja, znakovito, kroz prizmu ljubavnog trokuta između slavnog austrijskog kompozitora Gustava Mahlera, njegove supruge Alme i nešto manje slavnog arhitekta Waltera Gropiusa, propitkuje ispreplitanje ljubavi i posla.

Prisjećajući se tako suradnje s autoricom predstave - zagonetnom i šarmantnom dramaturginjom Jacqueline (Irina Björklund) - Skene će polako početi shvaćati kako je bio tek 'pijun' kojim se Jacqueline poslužila u procesu stvaranja predstave.

Na vizualnom planu dojmljiv, besramno poetičan i besramno postmodernističan, Između redaka predstavlja nesvakidašnje gledateljsko iskustvo, a u što se i sami možete uvjeriti uz malu pomoć vašeg omiljenog streaming servisa Pickbox NOW.