SLAVNA OSKAROVKA

Izazvala je ogroman interes filmaša: Frances McDormand na Lopudu održala nezaboravan masterclass

25.06.2022 u 14:20

Bionic
Reading

Tijekom festivala na Lopudu slavna Frances McDormand ima glumačke radionice na kojima govori o svojoj karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnimprofesionalcima u procesu nastanka filma, a publika festivala u narednim večerima ima priliku uživati i u njezinim pamtljivim, glumačkim ostvarenjima

U jutarnjim satima trećeg dana Ponta Lopud festivala održan je masterclass višestruke oskarovke Frances McDormand uz moderatora redatelja Michela Franca, koji je bio namijenjen glumicama i glumcima iz regije Goranu Bogdanu, Dadi Ćosiću, Anji Matković, Jovani Stojiljković, Pavlu Čemerikiću, Amili Terzimehić, Sari Klimoskoj i Timonu Šturbeju.

Zbog iznimno velikog interesa ovom mastreclassu priključili su se i polaznici radionice režije i snimanja te studenti regionalnih akademija. Studenti po prvi put sudjeluju na festivalu, prate predavanja i prikupljaju iskustva i znanje starijih kolega i predavača.

Masterclass Frances McDormand na Lopudu Izvor: Promo fotografije / Autor: John Pavlish, Katarina Radonić

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film 'Zemlja nomada', a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Svoje masterclassove i predavanja, osim Frances McDormand, ima i njezin partner, višestruki oskarovac redatelj, scenarist i producent Joel Coen, oskarovac producent Peter Spears, ugledni filmski agent Brian Swardstrom, finski redatelj Juho Kuosmanen te snimateljica Monika Lenczewska.