DOLAZAK U HRVATSKU

Na Lopud stigla i legendarna holivudska glumica Frances McDormand

23.06.2022 u 16:04

Bionic
Reading

Glumica Frances McDormand danas u jutarnjim satima stigla je na Lopud i pridružila se timu mastera i predavača festivala.

Frances McDormand, jedna od najznačajnijih živućih glumica, svojim karakternim ulogama i brojnim izvanrednim glumačkim ostvarenjima više od tri desetljeća oduševljava i kritiku i publiku. Uloge u filmovima kao što su 'Fargo', 'Tri plakata izvan grada', 'Zemlja nomada', 'Spaliti nakon čitanja' i brojne druge, podižu standarde onog što smatramo glumačkom vještinom.

Tijekom festivala na Lopudu Frances McDormand održat će glumačke radionice na kojima će govoriti o svojoj karijeri, iskustvu rada te o suradnji s brojnim filmskim profesionalcima u procesu nastanka filma, a publika će u narednim večerima imati priliku uživati u njezinim glumačkim ostvarenjima u filmovima Zemlja nomada i Spaliti nakon čitanja.

Frances McDormand na Lopudu Izvor: Promo fotografije / Autor: Robert Medvedec, Katarina Radonić

Ova glumica i producentica impresivne karijere četiri je puta osvojila nagradu Oscar, koju dodjeljuje Američka akademija filmskih umjetnosti i znanosti. McDormand je prošle godine postala prva glumica koja je osvojila nagradu i za glumu i za produkciju u istoj godini za film Zemlja nomada, a članica je prestižnog Triple Crown of Acting kluba, titule koja se dodjeljuje umjetnicima koji su osvojili nagrade Oscar, Emmy i Tony u kategorijama glume.

Svoje masterclassove i predavanja, osim Frances McDormand, održat će njezin partner, višestruki oskarovac redatelj, scenarist i producent Joel Coen, oskarovac producent Peter Spears, ugledni filmski agent Brian Swardstrom, finski redatelj Juho Kuosmanen te snimateljica Monika Lenczewska. Kao posebni gosti festivala i u ulozi moderatora su redatelji Pawel Pawlikowski, Michel Franco, Danis Tanović, Lili Horvat, Ognjen Glavonić, producent Philippe Bober i snimateljica Nanu Segal.

  • +7
Svečano otvoren drugi Ponta Lopud Film Festival Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL