UDOBNA i trendi

Pristaje uz sve: Haljina iz Oskarima nagrađenog filma 'Nomadland' veliki je hit

04.05.2021 u 09:22

Bionic
Reading

Frances McDormand u pustinji odjevena u bijelu haljine i anatomske natikače Birkenstock slika je koja se urezala u pamćenje brojnim gledateljima filma 'Nomadland' koji je ove godine proglašen najboljim filmskim ostvarenjem prema odabiru Američke filmske akademije

Prije tjedan dana američkoj glumici Frances McDormand uručen je zlatni oskarovski kipić za glavnu ulogu u filmu 'Nomadland'. Ogoljenog lica i citirajući Macbetha u svom govoru, protagonistica najboljeg filma godine prema Akademiji i ovoga puta ostala je vjerna sebi i svom modnom izričaju.

U filmu 'Nomadland' Frances je utjelovila lik bivše učiteljice iz maloga grada na Srednjem zapadu SAD-a koja živi u kamp-kućici.

Sjedeći usred pustinje, Frances je postala slika zaboravljene generacije, teško pogođene ekonomskom recesijom, pritom odjevena u bezvremenske natikače Birkenstock i bijelu haljinu koja bi, da postoje modni Oscari, također donijela nagradu ovom filmskom ostvarenju.

U boho maniri, bijela haljina koju pamtimo na Frances, igrom slučaja, postala je jednim od najboljih trendova sezona. Ta udobna bijela haljina koju nosi lutajuća žena američkog Zapada postala je svojevrsna uniforma nomadske žene koja živi i radi svugdje i nigdje.

Vrsta haljine u kojoj bismo mogli živjeti cijelo ljeto bez obzira na zemljopisni položaj danas je dijelom brojnih kolekcija s potpisom pristupačnih high street brendova te predstavlja onaj komad koji ćete s lakoćom nositi od jutra do mraka.

  • +8
Boho haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: promo