NIJE ISTINA!

Iz palače stiže bijesna reakcija na tvrdnje da je princ Harry posljednji doznao za kraljičinu smrt

19.09.2022 u 10:44

Bionic
Reading

Djelatnici palače ljutito su reagirali sinoć na tvrdnje da je princ Harry o smrti kraljice Elizabete II obavješten samo pet minuta prije negoli je vijest podijeljena s javnošću

Daily Telegraph tvrdi kako je i premijerka Liz Truss doznala za smrt kraljice Elizabete II prije pojedinih članova kraljevske obitelji, pa čak i prije princa Harryja, što je zapravo samo još jedna potvrda o lošim i nategnutim odnosima obitelji i Harryja.

Djelatnici Buckinghamske palače odmah su, poprilično iziritirani, reagirali na te tvrdnje, koje su se pojavile uoči kraljičinog sprovoda, smatrajući takve napise velikim nepoštovanjem prema pokojnoj Elizabeti II.

U rijetkoj izjavi, koja se tiče takvih stvari, kraljev glasnogovornik je istaknuo: 'Javnost je obaviještena tek nakon što je informaciju dobio svaki pojedini član kraljevske obitelji.'

  • +6
Kraljičini unuci na bdijenju Izvor: Profimedia / Autor: Andy Hall/WPA Pool / Shutterstock Editorial / Profimedia

No, drugi tvrde kako je istina da je Harryju rečeno tek netom prije negoli je vijest postala javna i to iz jednostavnog razloga - bio je na letu za Škotsku, zbog čega ga se nije moglo kontaktirati.

Objavljena priča sa Telegrapha je uklonjena, a zatim je objavljena dopunjena verzija u kojoj se tvrdi da princ Harry nije dobio nikakav drugačiji tretman od ostatka kraljevske obitelji.

posljednji ispraćaj

[FOTO] Tužna lica: Princeza od Walesa do Westminstera je stigla s novom kraljicom, a Meghan Markle se vozila s groficom od Wessexa

Pogledaj galeriju

Sve to dolazi nakon što medijskih napisa da su princ Harry i Meghan Markle početkom tjedna primili pozivnicu za državni prijam za svjetske čelnike i strane kraljevske obitelji koji će se održati u Buckinghamskoj palači, a čiji domaćini će biti kralj Charles i njegova supruga Camilla.

Prema posljednjim informacijama princ Harry i njegova supruga Meghan vjerojatno neće doći na prijam, i to nakon što su dužnosnici Buckinghamske palače inzistirali da je primanje samo za zaposlene kraljevske članove.