oproštaj od legende

Ispraćaj Rajka Dujmića bit će idućeg ponedjeljka, oglasila se i obitelj: 'Ne želimo počasne straže institucija i glazbenika ni veliko prisustvo štovatelja njegovih djela'

10.08.2020 u 11:04

Bionic
Reading

Zbog bogate ostavštine i velikog doprinosa hrvatskoj glazbi, jedan od naših najvećih skladatelja, producenata i glazbenika bit će pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Kako javlja Hrvatskog društvo skladatelja, posljednji ispraćaj Rajka Dujmića trebao bi se održati u ponedjeljak, 17. kolovoza, na zagrebačkom krematoriju

Zemljište za posljednje počivalište među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb koji će ujedno snositi troškove zemlje za grobno mjesto, donosi Jutarnji list.

'Na prijedlog Povjerenstva za dodjelu grobnog mjesta gradonačelnik Grada Zagreba donijet će odluku o dodjeli grobnog mjesta na groblju Mirogoj na korištenje obitelji pokojnog Rajka Dujmića', stoji u odgovoru.

Kako je poznato, obitelj glazbene legende odlučila je donirati njegove organe, a njegovi posmrtni ostaci bit će kremirani i pohranjeni u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju u ponedjeljak 17. kolovoza, stoji na službenim stranicama Hrvatskog društva skladatelja.

Danas se službenom izjavom obratila i obitelji pokojnog Rajka Dujmića.

'Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi. Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost. Pogreb će biti 17. kolovoza u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo vaše poštovanje prema Rajku i nama', stoji u izjavi. Obitelj se zahvalila svim medijima na interesu za razgovor te moli za razumijevanje u ovim trenucima. Biti će dostupni nekoliko dana nakon posljednjeg ispraćaja.

Posljednje počivalište zasigurno će htjeti posjetiti velik broj obožavatelja i prijatelja, no moći će ih biti maksimalno 400.Svi sudionici na ispraćaju morat će se pridržavati propisanih mjera nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru, korištenja sredstava dezinfekcije za ruke, izbjegavanja rukovanja, ljubljenja i drugih bliskih kontakata s drugim osobama kao i izražavanjem sućuti članovima obitelji naklonom s propisane razdaljine. Hrvatsko društva skladatelja će za svog istaknutog člana pripremiti komemoraciju u rujnu.