SAMO NAJBOLJE ZA GLAZBENU LEGENDU

Rajko Dujmić bit će pokopan u Aleji velikana među najzaslužnijim građanima

06.08.2020 u 23:18

Bionic
Reading

Skladatelj, aranžer i producent Rajko Dujmić ostavio je neizbrisiv trag kao autor niza hitova njegove grupe Novi fosili, ali i niza drugih izvođača. Tijekom života je napisao preko 1800 pjesama, a sjećat ćemo ga se kroz njegovu glazbenu ostavštinu, kroz koju je i novim generacijama ostavio nebrojene hitove. Upravo zbog svog doprinosa hrvatskoj glazbi Dujmić će biti pokopan u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju

Kako prenosi RTL Dujmić će biti sahranjen u Aleji velikana na zagrebačkom Mirogoju. Zemljište za grob među zaslužnim građanima obitelji Rajka Dujmića ustupit će Grad Zagreb.

'Povjerenstvo predlaže gradonačelniku Grada Zagreba zaključak i temeljem tog prijedloga gradonačelnik Grada Zagreba može donijeti zaključak o dodjeli zemlje za grobno mjesto čije troškove snosi Grad Zagreb', kazao je Patrik Šegota, voditelj Podružnice Gradskih groblja Zagrebačkog holdinga.

U Aleji velikana nalaze se grobovi Vatroslava Lisinskog, Ede Murtića, Dražena Petrovića i drugih velikana. Na tom dijelu Mirogoja cijene zemljišta prilično su visoke, a neka grobna mjesta prodavala su se po cijeni od čak 160.000 kuna.

Troškove izgradnje grobnice i samog sprovoda pokriva obitelj. No, u Rajkovu slučaju i Društvo hrvatskih skladatelja spremno je dati svoj doprinos. Ispred sjedišta njihova Društva vijori se crna zastava. Izgubili su jednog od najplodonosnijih članova.

  • +2
Rajko Dujmić Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'To bi svakako bilo nešto što bismo mi podržali obzirom da sasvim sigurno postoji veliki broj obožavatelja, prijatelja koji će idućih godina poželjeti posjetiti Rajkov grob. Mislimo da bi bilo dobro da to bude mjesto koje će lako naći na groblju', rekao je Antun Tomislav Šaban, tajnik Hrvatskog društva skladatelja.

Podsjećamo, Dujmić je 4. kolovoza preminuo od posljedica teške prometne nesreće koja se dogodila 29. srpnja, nakon što je hitno prevezen u bolnicu na Sušaku. Tada je glazbenik, vozeći se oko 17:15 svojim VW Tiguanom, u mjestu Stari Laz, na području Ravne Gore, izgubio nadzor nad automobilom i sletio u provaliju.

VELIKI HITOVI

Rajko Dujmić napisao je više od 1800 pjesama, a ovo su tek neke uz koje su odrastale generacije

Pogledaj galeriju