provjerena ekipa

Iskusni rockeri u novom bendu Slick Stings

13.04.2024 u 21:06

Bionic
Reading

Novo ime na hrvatskoj sceni je band „Slick Stings“. No imena okupljena u bendu su itekako poznata na hrvatskoj rock sceni: Tomislav Žalac i Mislav Kurspahić (Erotic Biljan and His Heretics), Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy).

Izlazak albuma prvijenca Loves & Curse na LP-u, planiran je 22. svibnja, a najavljuju ga singlom i spotom „Control You“.

„Spot je snimio, montirao i režirao Josip Bolonić aka Jahvo Joža, poznato lice zagrebačke alternativne scene, koji se retro stilizacijom snimljenog materijala uspio približiti atmosferi pjesme. Vizualna pratnja prvom singlu s albuma Loves & Curse snimljena je u kafiću Domus na zagrebačkom Gornjem gradu, opuštenom i živopisnom mjestu u kojem se često znaju zateći i članovi benda Slick Stings“, poručuje band i napominje da Control You kao uvodna numera dostojno prezentira Loves & Curse.

SLICK STINGS - Control You Izvor: Društvene mreže / Autor: MENART

„Riječ je o poletnom spoju garažnog stava i melodičnog 60s pop senzibiliteta, začinjenog fuzz gitarama i anđeoskim pratećim vokalima. Pjesma govori o skrivenim mjestima; o onome što se, kao u starom Arsenovom hitu, ne govori svima, već se samo nekom šapne u formi trominutnog pop singla“.

Nadolazeći Loves & Curse benda Slick Stings više je o ljubavima, nego o prokletstvu; riječ je o zajedničkom trudu nekolicine dobrih prijatelja, koji su zbirku poetskih slika iz života omotali u poletan rock'n'roll. Radi se, prije svega, o pjesmama koje su napokon našle vlastiti bend.

Album Loves & Curse nastajao je u studiju Rattus Rattus, sa snimateljem Bornom Maksanom, te u kućnom studiju Matka Botića. Snimljeni materijal u kastavskom studiju G.I.S. zaokružili su cijenjeni riječki glazbenici Zoran Medved, kao producent, te Matej Zec koji je izradio miks i mastering. Album su svojim glasovima oplemenile Petra Kovačić Botić, Zvonka Obajdin i Mirna Škrgatić, a akademski slikar i dizajner Mislav Lešić Đurakov osmislio je likovni identitet cijelog projekta, stvarajući upečatljivu vizualnu popudbinu zvučnom zapisu.

Slick Stings glazbeni je sastav okupljen oko pjesama Tomislava Žalca, koje su se svojom stilskom šarolikošću neprestano izmicale od izvedbenog kanona matičnog mu benda, žestokih i bučnih rock'n'roll prvaka Erotic Biljan and His Heretics. Uz nedvojbeni garažni pedigre, spomenute pjesme sadržavale su i izražen power pop senzibilitet, americana atmosferu i psihodelične začine, zahtijevajući potpuno novi izvođački sastav koji će te različite utjecaje s ljubavlju oblikovati u zaokruženu cjelinu.

Na tom zadatku Žalcu su se pridružili kolega iz Heretika Mislav Kurspahić, Matko Botić (My Buddy Moose, The Strange) te Tomislav Peretić (ex Shoot Me Wendy), trudeći se da budu što pažljiviji staratelji pjesmama koje će se naposljetku naći na dugosvirajućem albumu.