NOVI DETALJI

'Igra prijestolja' snimat će se po cijeloj Dalmaciji

Bionic
Reading

Malo pomalo otkrivaju se novi detalji oko snimanja HBO-ovog dramskog spektakla 'Igra prijestolja' pa će se osim u Dubrovniku neki dijelovi snimati i na Klisu i u Žrnovnici te u Dioklecijanovim podrumima

Kako piše Slobodna Dalmacija, prema podacima koje je produkcijska kuća Embassy Films Croatia objavila na svojoj stranici, ekranizacija druge polovice treće knjige iz ciklusa 'Pjesma leda i vatre' američkog pisca Georgea R. R. Martina na dubrovačkom će se području snimati od 20. kolovoza do 20. rujna, a u Splitu i okolici od 20. rujna do 10. listopada.

Dalmacija News
saznaje da će se u samom gradu Splitu snimati u Dioklecijanovim podrumima i to tek dan do dva, a potom se set seli na klisku tvrđavu, gdje će se snimati pet dana.


Pustinjske scene mogle bi se snimati u napuštenom kamenolomu nedaleko od Žrnovnice, nakon čega će se ekipa serije prebaciti na lokacije u okolici Baške Vode

Na službenim stranicama produkcijske kuće objavljena je i prijavnica za statiranje u seriji. Prema neslužbenim podacima Dalmacija News piše da bi statisti trebalo dobiti po 200 kuna po danu snimanja.