VLAK KRALJEVSKE OBITELJI

Idealna prilika da se Meghan Markle i kraljica još više zbliže

14.06.2018 u 11:10

Bionic
Reading

Da joj je Meghan Markle draža od Kate Middleton, baš kao što joj je princ Harry draži unuk od Williama, kraljica Elizabeta II još je jednom potvrdila. Kako bi se zbližila s vojvotkinjom od Sussexa, Elizabeta ju je pozvala na cijelonoćnu vožnju vlakom, od Londona prema Cheshiru, gdje će dvije dame biti prisutne na otvorenju kulturnog centra

U srijedu 13. lipnja Meghan Markle, odnosno vojvotkinja od Sussexa, postala je prva članica mlađe generacije kraljevske obitelji koja je dobila nevjerojatnu čast - priliku da se zajedno s kraljicom Elizabetom II vozi kraljevskim vlakom.

Riječ je o službenom vlaku kraljevske obitelji, koji je prozvan 'palačom na kotačima', no 36-godišnja Meghan zasigurno ga je u potpunosti drugačije zamišljala, osobito nakon što je, otkako je postala dijelom slavne obitelji, obitavala u raznim palačama.

  • +30
Meghan Markle prvi put s kraljevskom obitelji na balkonu Buckinghamske palače Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Suprotno svim očekivanjima, vlak ne nudi neki poseban luksuz, no 92-godišnja kraljica, kao i stariji članovi obitelji, preferiraju vožnju istim kada odlaze na službena događanja. Kako bi se osjećali kao kod kuće, u vlaku je prilagođeno sve potrebama - postoji i službeni ured, spavaonice kao i blagavaonice.

Devet vagona koji se trenutno koriste u opticaju su od 1977. godine, kada je kraljica proslavila srebrni jubilej dolaska na tron, i imaju sav potreban komfor za poslugu, djelatnike željeznice, ali i policajaca koji su u službi kraljice i koji paze na nju da joj se ništa ne dogodi. Osim toga postoji poseban prostor za komunikacijsku opremu, pa čak i za napajanje.

Kraljičin salon zapravo je vagon dugačak gotovo 23 metra, podijeljen na ulazni dio, dnevni boravak, spavaću sobu te kupaonicu s velikom kadom za kupanje, garderobu i još jedno predvorje. Taj prostor sav je u pastelnim nijansama, a njime dominira svijetlo plava sofa.

Prije negoli je otišao u mirovinu, danas 97-godišnji princ Philip, putovao je sa kraljicom u vlaku, stoga je i on imao svoj privatni dio, koji je uključivao i stol sa stolicama za deset osoba, gdje je održavao sastanke.

Vlak kraljevske obitelji - Instagram Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Noćna vožnja vlakom, koji iz Londona kreće prema Cheshiru, idealna je prilika da se kraljica Elizabeta II i vojvotkinja od Sussexa još malo zbliže, budući da Meghan neće imati pratnju svog supruga, princa Harryja.

'Vlak je jedino mjesto, osim njihovog doma, u kojem se kraljica i njezina obitelj zaista mogu opustiti, ne mareći da će ih netko vidjeti. Možda više i nije tako romantičan, kao u doba kraljice Viktorije koja je zahtjevala da u vožnji od Windsora do Balmorala vlakovođa nikada ne pređe brzinu od 50 kilometara na sat, no još je uvijek ostao neki glamur u spomen na neke davne dane', otkrio je Brian Hoey, autor knjige 'At Home With the Queen'.