NA FACEBOOKU

Ida Prester u svoj je dom primila djevojku iz Ukrajine, a sada je podijelila i njezinu tužnu sudbinu

21.03.2022 u 10:35

Bionic
Reading

Status prepun emocija, koji nikoga nije ostavio ravnodušnim, objavila je na svom Facebook profilu voditeljica i pjevačica Ida Prester

Kako je već i rekao visoki povjerenik Ujedinjenih naroda za za izbjeglice, Filippo Grandi, Ukrajinu je, zbog ruske invazije, do sada napustilo deset milijuna ljudi. Neki od njih smještaj su pronašli u Hrvatskoj, a među onima koji su pokazali svoje veliko srce našla se i 43-godišnja pjevačica i voditeljica Ida Prester.

Ona je u svoj dom smjestila i djevojku iz Ukrajine, koja sada prolazi kroz najteže trenutke. 'Sinoć je poginuo otac ukrajinske djevojke koju smo smjestili kod nas. Ukrajinski gradovi su sravnjeni sa zemljom, škole, dječje bolnice, skloništa civila. Rusi su prekinuli humanitarnu opskrbu hranom gradova koji su pod njihovom opsadom. Gori sve, ne stignu se pokopati mrtvi. Svi pokušavamo normalno živjeti pored ovog pokolja vrlo blizu nas. Što ćemo drugo? Ionako ništa ne možemo, tko nas pita. Ali užas je tu. I apsolutno je etički i nemoguće šutjeti i praviti se glup, 'svi su krivi' i 'ne razumijem se'', stoji u objavi Ide Prester, koja je potom, u nastavku istog, prenijela cijeli status Slađane Bukovac.

Ida Prester samo je jedna u nizu poznatih osoba iz cijelog svijeta, koja su vrata svog doma otvorili izbjeglicama iz Ukrajine. Među njima je i britanski glumac Benedict Cumberbatch, ali čak i princ Charles, koji razmišlja o tome da otvori svoja imanja u Škotskoj kako bi smjestio ljude iz Ukrajine.

  • +6
Ida Prester Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

S druge strane, Mila Kunis i Ashton Kutcher preko GoFundMe kampanje uspjeli su prikupiti više od 30 milijuna dolara, na čemu im je zahvalio i sam ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij.