HUMANOST NA DJELU

Ida Prester ugostila prve obitelji iz ratom zahvaćene Ukrajine

04.03.2022 u 08:44

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana voditeljica Ida Prester učlanila se u javnu SOS grupu za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine, a nije prošlo puno do njezinih konkretnih poteza. Sinoć je u praznom potkrovlju, koje je opremila svime potrebnim, udomila jednu ukrajinsku obitelj s malim djetetom

'Sinoć nam je iz Harkiva/Odese stigla familija s malim Tomom. Potreseni su i traumatizirani, ali su na sigurnom i toplom. Ogromno hvala svima koji su nam u 24 sata pomogli sa svime što je potrebno da im napravimo dom iz ovog praznog potkrovlja. Kombi, ruke za nošenje i sastavljanje, donatori kreveta, veš mašine, igračaka... Vedran, Stoja, Petar, Maria, Mirta... znate svi koji ste ❤️’, započela je svoju objavu na Instagramu Ida Prester i pokazala dio izbjegličke obitelji koja je pobjegla iz ratom zahvaćene Ukrajine.

Podsjetimo, Ida je izrazila silnu želju pomoći ljudima koji bježe od nemilosrdne ruske agresije u Ukrajini te se učlanila u grupu na Facebooku koja nudi materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica, ali i dijeli provjerene informacije s mjesta zbivanja. Obznanila je tada da ima smještaj za dvije obitelji sve do ljeta.

‘Nama više ništa ne treba. Ali trebat će brojnim familijama koje tek stižu. Smještaj, higijena, odjeća, volontiranje... ili bar topla riječ. Ponudite što imate, i sami ćete se osjećati bolje u ovom ludilu, ne možemo ništa drugo. Preporučujem grupu SOS Ukrajina na Facebooku, preko koje smo dobili sve informacije, ima ih sigurno još. Sretno nam svima i zajedno smo jači’, završila je Prester, kojoj je srce puno kao kuća.

Svojim primjerom voditeljica je htjela potaknuti i ostale koji su voljni pomoći nemoćnim i nesretnim ljudima.

  • +6
Ida Prester Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL