U FACEBOOK GRUPI

Ida Prester nudi smještaj izbjeglicama iz Ukrajine: 'Ne treba djeci ništa više, samo sigurnost i mir'

28.02.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Javna grupa na Facebooku, osnovana prije nekoliko dana pod nazivom SOS Ukrajina, odmah je okupila više od 8,5 tisuća ljudi, koji žele ponuditi materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica, ali i dijele provjerene informacije sa mjesta zbivanja. Grupi se pridružila i Ida Prester, voljna pomoći

'Grupa je napravljena za koordiniranje pomoći Ukrajini i Ukrajincima kako bismo okupili sve zainteresirane za materijalnu i logističku pomoć oko smještaja izbjeglica te dijeljenja informacija sa mjesta zbivanja koje su provjerene. Svaka pomoć je dobrodošla. S obzirom da imamo obitelj, prijatelje i kolege u Ukrajini, imamo provjerene informacije o situaciji koja se događa na terenu i koordiniramo s njima podatke koje nam dostavljaju s mjesta događanja', riječi su to koje stoje u opisu novoosnovane Facebook grupe SOS Ukrajina, osnovanoj prije svega nekoliko dana.

Nije trebalo dugo Hrvatima da se okupe i baš kao i uvijek do sada, pokažu da su itekako spremni pomoći, a u svemu im se pridružila i pjevačica i voditeljica Ida Prester, koja je odmah stavila i svoju ponudu:

  • +3
Ida Prester Izvor: Licencirane fotografije / Autor: PRIBAN_photography/Lilit Andric

'Imam smještaj za 2 familije od sada do ljeta! Ako može pomoći - rado primam, po preporuci.'

Inače, na svom Instagram profilu Ida Prester je objavila svoju fotografiju iz djetinjstva, snimljenu 1987. godine, na kojoj pozira sa bratom Jankom i bakom Anom. Uz istu je napisala:

'Zagreb 1987. Moj braco Janko, baka Ana i ja - slažemo legiće. Iza nas naljepnice tog vremena - Univerzijada, Apple computer, Pčelica Maja. Nismo imali puno, a imali smo sve. Nas 5 je živjelo u starom stanu od 50 kvadrata, grijali smo se na peć na drva u ovoj kuhinji. Svaku večer sam tražila da spavam s bakom u krevetu, da zajedno gledamo Dinastiju. Ujutro nam je baka na peći zagrijala odjeću da nam bude topla kad idemo u školu. Ne treba djeci ništa više, samo sigurnost i mir. To mora biti naša obaveza!'