NIKAD ISKRENIJA

I dok je princeza Diana uvijek bila 'svetica', Fergie je bila 'grešnica': 'Kada ti stalno govore 'vojvotkinja od odojka' ili 'prljava Fergie', jednostavno počneš i sam vjerovati u to'

28.07.2021 u 08:57

Bionic
Reading

Kako je otkrila bivša supruga princa Andrewa i nekadašnja članica britanske kraljevske obitelji, vojvotkinja od Yorka svoje je usluge i poznavanje kraljevskih običaja i pravila nudila producentima Netflixove hit serije. Ipak, oni su njezinu ponudu glatko odbili

Vojvotkinja od Yorka, javnosti poznata i jednostavno kao Fergie, svoje je usluge ponudila televizijskim producentima kako bi glumici Jessici Aquilini, koja ju je utjelovila, pomogla da se što bolje uživi u svoju ulogu, i to nakon što su se pojavile mnoge nelogičnosti u portretiranju kraljevske obitelji, osobito Charlesa i Diane.

U intervjuu koji je dala za rujansko izdanje magazina Town & Country, majka princeza Beatrice i Eugenie i bivša supruga princa Andrewa rekla je da je ostala iznenađena koliko je zapravo njezin lik dobio malu minutažu u hit seriji, zbog čega se obratila pisanim putem izvršnom producentu Andyju Harriesu.

Kako je otkrila, upitala ga je zašto ne može pomoći svojim savjetima, no on je bez puno objašnjavanja odbio njezinu ponudu.

Govoreći o svojoj prošlosti i životu u kraljevskoj obitelji, Fergie je rekla da se odavno prestala zamarati kritikama na račun svoje prošlosti, učeći od Nelsona Mandele, pokojnog južnoafričkog političara i predsjednika koji se borio za prava većinskog crnog stanovništva u Južnoj Africi.

  • +3
Sarah Ferguson Izvor: Profimedia / Autor: Mills & Boon/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Upravo on je proveo 27 godina u zatvoru, a kasnije je postao jedino svjetlo u životima stanovnika Južne Afrike te je u konačnici osvojio Nobelovu nagradu.

'Jednog sam se jutra probudila i pomislila - Mandela je oprostio svojim progoniteljima, sigurno i ja mogu svojima i nastaviti dalje', rekla je Fergie i dodala kako je osjetila da je njezina pokojna šogorica, princeza Diana, uvijek bila prikazivana kao 'svetica' dok su nju proglasili 'grešnicom'.

Ipak, iako je krenula dalje, priznaje da se i dalje ponekad bori s okrutnošću medija i napisa koje je čitala o sebi. 'Kada ti stalno govore 'vojvotkinja od odojka' ili 'prljava Fergie', jednostavno počneš i sam vjerovati u to. Ta osoba koja misli da je debela, ružna i odvratna još uvijek živi u meni, no više nema toliko pravo glasa.'